FOTO & VIDEO. Patru morţi şi 24 de răniţi într-un accident provocat de un român în Grecia. Ce le-a declarat acesta polițiștilor

Data publicării:
accident grecia

 

ACTUALIZARE 20.02. Şoferul român care a provocat accidentul de circulaţie din Grecia le-a spus polițiștilor că nu a putut opri autovehiculul din cauza unor defecţiuni la sistemul de frânare. 

_________________________________

ACTUALIZARE 18.00. Un martor a putut da detalii despre producerea accidentului.  

Am văzut în oglinda retrovizoare cum venea tirul şi cum celelalte maşini erau aruncate în toate părţile. Am fost foarte foarte norocoşi.(...) Camionul a luat foc, toată lumea ţipa, plângea...a fost haotic!”, a spus martorul. 

ACCIDENTUL DIN GRECIA. Traian Băsescu transmite condoleanțe victimelor

Acest şofer poate considera că s-a născut a doua oară. Alţii nu au mai apucat să iasă din maşini şi au murit striviţi. Mai multe autoturisme au luat foc în urma impactului, iar ceilalţi şoferi din trafic au sărit în ajutorul celor rămaşi captivi în autoturisme.

ACTUALIZARE 16.50. Ministerul de Externe a confirmat că șoferul de tir care a provocat accidentul este român.

„Conform primelor informaţii obţinute inclusiv pe cale poliţienească, un autocamion la volanul căruia se afla un cetăţean român a lovit mai multe autoturisme staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil. În urma accidentului, 4 persoane aflate în autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt rănite grav şi sunt peste 20 de cetăţeni răniţi uşor”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Nu există în prezent informații potrivit cărora printre victime s-ar afla cetățeni români. „Cercetările sunt în plină desfăşurare, urmând să fie stabilite ulterior identităţile certe ale tuturor victimelor”, se mai arată în comunicat.

 

MAE a confirmat și că șoferul autocamionului a fost reţinut şi se află la dispoziţia autorităţilor elene.

 ______________________________________

Presa locală scrie că şoferul tirului este un român, iar în accident au fost implicate 40 de maşini. Autovehiculul pe care-l conducea a intrat în plin în autoturismele staţionate din cauza unor lucrări la autostradă.

Mai multe maşini au luat foc în urma impactului, iar ceilalţi şoferi din trafic i-au salvat pe cei rămaşi captivi în autoturisme. Şoferul tirului a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de poliţişti la scurt timp după aceea.  

Accidentul a avut loc pe șoseaua dintre Veria și Salonic. 

Potrivit presei locale, în accident și-au pierdut viața două femei cu vârste între 50 și 65 de ani și un bărbat de 50 de ani. Un al patrulea cadavru a fost găsit carbonizat, potrivit presei locale.

Unul dintre răniți este în stare gravă și a fost transportat la spitalul din Veria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri