Franța trimite două camioane cu 13 tone de echipamente medicale în România

Data actualizării: Data publicării:
Blurred emergency room with walking staff, unfocused background
Foto: Getty Images

Două camioane cu dispozitive medicale din Franţa vor ajunge joi după amiază la Centrul de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, a anunţat joi Ambasada Franţei în România.

Camioanele transportă 13 tone de dispozitive medicale, printre care 18 aparate pentru respiraţie artificială, teste COVID şi echipamente individuale de protecţie, precizează sursa citată.

De asemenea, duminica trecută, alte două camioane din Franţa, transportând 90.000 de flacoane de medicamente pentru tratarea pacienţilor aflaţi la terapie intensivă, au ajuns la Ciolpani, la Centrul de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în cadrul planului de asistenţă din partea Centrului de Criză şi Sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe, coordonat prin Centrul de Coordonare a Răspunsurilor la situaţiile de urgenţă (ERCC) al Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, mai menţionează Ambasada Franţei.

O echipă de medici și asistenți din Danemarca a ajuns în noaptea de miercuri spre joi în România. Specialiștii danezi vor lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Danemarca a trimis doi medici și cinci asistenti specializați în Terapie intensivă, însoțiți de ofiteri din cadrul DEMA, iar joi vor sosi în țară încă un medic și un asistent.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri