Sari la conținut

Fraudă din penitenciar. Un deţinut a înşelat mai mulţi reprezentanţi ai unei firme de telefonie mobilă

 

Potrivit Poliţiei Române, percheziţia a fost făcută într-un dosar în care un bărbat încarcerat la Penitenciarul Craiova este suspectat că ar fi sunat din închisoare la mai mulţi administratori sau gestionari ai unor magazine care aveau la vânzare coduri pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă.

Anchetatorii au stabilit că deţinutul se prezenta drept procuror de la DIICOT şi le spunea că face o verificare după ce s-au pus în vânzare coduri greşite sau false.

"Sub pretextul că au apărut erori de funcţionare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părţilor vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele şi să le comunice telefonic, spre a fi verificate", arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În acest mod, bărbatul ar fi reuşit să obţină mai multe coduri de reîncărcare, pe care le-ar fi vândut, ulterior, altor deţinuţi, a precizat sursa citată.