Frig și ninsoare abundentă peste România. Vremea rea va mai ţine câteva ore

Data actualizării: Data publicării:
Midwest Braces For Major Snow Storm
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cu sau fără cod galben, pe şoselele din mare parte a ţării se circulă în condiţii de iarnă. Din păcate, unii şoferi nu ţin cont de acest lucru. Pleacă la drum fără lanţuri antiderapante sau merg cu viteză prea mare. Un om a murit aseară pe DN1, într-un accident produs în apropiere de Braşov. Şi tot pe DN1, într-o altă zonă, circulaţia a fost blocată de maşinile care au derapat.

Şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat în plin, în autobuzul în care se aflau 40 de călători. S-a întâmplat pe DN1, între Ghimbav şi Codlea. În urma impactului, şoferul maşinii mici a murit pe loc. Din autobuz, un singur pasager a fost rănit şi transportat la Spitalul judeţean Braşov. Ceilalţi şi-au putut continua drumul.

Probleme au fost aseară pe DN 1, şi între Brașov și Predeal. Zona este tranzitată de multe tiruri şi din cauza ninsorii abundente, traficul a fost îngreunat. Cele mai multe autocamioane au rămas în zona Cotul Donului și nu mai putut urca spre Predeal.

Utilajele de deszăpezire ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au fost scoase pe traseu, dar din cauza tirurilor blocate, curăţarea drumului s-a făcut anevoios.

Chiar dacă județul Suceava nu este pe cod galben, pe unele drumuri naționale au fost probleme noaptea trecută. Între Suceava și Gura Humorului, pentru că drumul nu a fost curățat, două tiruri au rămas blocate.

În condiţii de iarnă s-a circulat şi în județele Iași şi Bacău, aflate sub avertizare de cod galben. Utilajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea, atât pe drumurile naționale, cât și pe cele județene.

Angajat deszăpezire: Bate vântul, deci e destul de mare zăpada. Deci dăm încontinuu, de dimineață fără oprire. Deci ninge, e și vântul care inensifică. Pe traseul asta fiind pădure, cam în jur se o oră se înfundă înapoi drumul. Ajunge la situația în care este acum, dau într-o oră trebuie să treacă iar utilajul.

68 de utilaje au intervenit şi pe drumurile naționale din Gorj. Au curăţat zăpada şi au împrăştiat material antiderapant. Şi în zona montană s-adepus un strat consistent de zăpadă.

Oamenii fără adăpost, adunați de poliție

În Piteşti, Poliţia Locală a avut grijă să adune de pe stradă oamenii fără adapost.

Polițist către un om al străzii: Vrei nişte ceai cald să te încălzeşti? Uite avem ceai cald să-ţi dăm. Ai nevoie de ajutor medical? Chemăm ambulanţa?

Vremea rea va mai ţine câteva ore, iar autorităţile spun că au totul sub control.

Raed Arafat, șeful DSU: „Efectivele, de regulă, sunt în jur a 5.000 de pompieri pe tură, pe lângă efectivele care sunt de la serviciul de ambulanță, de la salvamont, poliție, jandarmerie. Aceste efctive, cel puțin ale pompierilor, putem să le ridicăm numărul foarte rapid și să ajungem și la 10.000 dacă e necesar, într-un timp relativ foarte scurt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri