Fructe și pentru copiii din grădinițele cu program normal

Data actualizării: Data publicării:
JUCARII COPII GRADINITA

Preșcolarii din grădinițele de stat și particulare acreditate cu program normal de patru ore vor beneficia de fructe proaspete, începând chiar din acest an școlar, ca urmare a unei ordonanțe de urgență adoptate astăzi de Guvernul Cioloș. Măsura este cuprinsă în capitolul „Copii sănătoși la grădiniță” al Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, aprobat în iulie 2016.

JUCARII COPII GRADINITA

De programul de încurajare a consumului de fructe proaspete au beneficiat, până acum, elevii din clasele I-VIII și din clasa pregătitoare. Prin ordonanța de urgență adoptată în ședința de astăzi, Guvernul a extins măsura și la preșcolari, urmărind și eliminarea inechităților și discriminării dintre preșcolari și școlarii care urmează cursurile acelorași unități de învățământ.

De fructe proaspete vor beneficia 347.908 preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore. Suma maximă alocată zilnic este de 0,37 lei/preșcolar, aici intrând achiziția fructelor, transportul, distribuția și depozitarea acestora, după caz.

Pentru extinderea programului și la preșcolari, se vor plăti de la bugetul de stat aproape 13 milioane de lei pentru anul școlar 2016-2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri