Funcționarul care vine beat la serviciu și nu poate fi sancționat

Data publicării:
functionar

Un funcționar public de la o primărie din județul Botoșani a fost filmat beat la serviciu. Bărbatul era într-un acces de furie și folosea un limbaj vulgar. Incidentul pare să nu fie unul izolat pentru că funcţionarul a mai fost văzut astfel în repetate rânduri. Bărbatul nu poate fi pedepsit în niciun fel pentru că orice sancţiune ar trebui semnată chiar de soţia sa.

„Du-te și raportează băi! Nu pot să nu beau şi sunt băut!”

Angajatul primăriei Stăuceni a fost filmat băut, în timpul unui acces de furie, când încerca să scoată un document la imprimanta din birou. Înregistrarea a fost postată de un localnic pe o rețea de socializare.

Unii colegii spun că bărbatul, angajat ca referent agricol, este cunoscut ca o persoană recalcitrantă, care are probleme cu alcoolul.

Am văzut, nu pot să spun că nu, că aș minți. Nu este normal, nimeni nu trebuie să umble așa, cât suntem la serviciu trebuie să fim oameni integri și perfect lucizi”, spune Ciprian Grindei, consilier local.

Și localnicii știu că angajatul primăriei vine băut la primărie.

- Treaz nu l-am văzut niciodată.

- Dacă l-am văzut beat? Numai o dată?

Imaginile au ajuns şi la primarul comunei Stăuceni, care cunoște problema angajatului său, dar spune că în afară de un avertisment nu are ce să-i facă. Toate dispozițiile pe care le dă trebuie aprobate și de secretarul comunei, funcție ocupată chiar de soția referentului agricol.

„Domnul Boz Emilian este direct subordonat doamnei secretar, doamna secretar e soția dumnealui. Am dat dispoziție de 15% din salariu unei persoane din primărie, a ajuns tot la doamna secretar. Acum să încerc la instanță, ăsta era următorul pas”, declară Relu Burlacu, primarul comunei Stăuceni.

După apariția filmării pe internet, referentul agricol şi soţia sa au intrat în concediu, aşa că nu au putut fi contactaţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri