Furtuna a făcut ravagii în Capitală. Doi răniți, zeci de mașini distruse. Un copac a căzut peste un spital

Data actualizării: Data publicării:
171024_METEO_VREME_ACOPERIS_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Codul galben de vijelii a făcut ravagii în Bucureşti: Zeci de oameni şi-au găsit maşinile distruse de zecile de copaci smulşi din rădăcini, iar circulația mijloacelor de transport în comun a fost îngreunată. Nu ieşiţi din case fără haine groase și aveţi grijă cu umbrelele, pentru că vi le vor rupe rafalele de vânt. Vremea rea nu afectează doar Capitala: e furtună pe mare, iar la munte ninge viscolit. Transalpina a fost deja închisă.

171024_METEO_VREME_ACOPERIS_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Actualizare 7:00. Două persoane au fost rănite, iar echipele ISU au intervenit în cazul a 146 de copaci doborâţi de vântul puternic care a afectat Capitala până miercuri la ora 3.00, conform celui mai recent bilanţ ISU.

Cele două persoane rãnite au fost transportate la spital.

Pompierii au acţionat pentru îndepărtarea a 146 de copaci căzuţi, anunţă ISU în cel mai recent bilanţ în urma vântului care a afectat Bucureştiul. Echipele ISU au foat implicate în alte 30 de intervenţii.

De asemenea, 80 de autoturisme au fost avariate de copacii căzuţi. 

În judeţul Ilfov, echipajele ISU au intervenit în şapte cazuri pentru a îndepărta copacii căzuţi pe şosea.

În Ilfov a fost avariat un autoturism şi o curte a fost inundată.

Codul galben de vânt pentru Bucureşti a fost valabil iniţial până marţi la ora 23:00, ulterior fiind prelungit până miercuri la ora 3.00.


ACTUALIZARE. Nou bilanț furnizat de ISU: Două persoane au fost rănite, iar echipele ISU au intervenit în cazul a 128 de copaci doborâţi de vântul puternic care a afectat marţi Capitala.


ACTUALIZARE. Rafalele puternice de vânt au doborât un copac peste o aripă a spitalului Obregia.

Ca măsură de precauţie, conducerea unităţii medicale a decis să mute opt pacienţi în alte saloane. Nu a fost rănit niciunul dintre ei, spun medicii, și nu s-au înregistrat pagube materiale.

A afectat o aripă a sectiei 8 psihiatrie, neafectând și nefăcând pagube materiale și umane. S-a anunțat Primăria Capitalei, Administrația Spitalelor, ISU și ADP sector 4. S-a intervenit și s-a luat o decizie: să se intervină asurpa copacului dimineața”, a spus Adrian Ţîbîrnă, managerul spitalului Obregia.


ACTUALIZARE. Potrivit bilanțului furnizat de ISU, două persoane au fost rănite în urma furtunii din București. 119 copaci au fost doborâți de vântul poternic și 69 de mașini au fost avariate.

Vântul puternic a afectat şi acoperişurile a trei clădiri.


Vântul bate cu foarte mare putere chiar şi la baza muntelui, se mişcă chiar şi maşina. Ţi se taie respiraţia. Acesta este punctul până unde pot ajunge turiştii. De aici, drumarii au pus nişte bariere din beton pentru a nu putea trece cineva. Sus la 2000 metri altitudine zăpada are 10 centimetri”, relatează Carla Tănasie, reporter Digi24, aflată la Rânca.

Pe porţiunea Rânca - Obârşia Lotrului, circulaţia a fost interzisă.

Ninge viscolit şi peste Bucegi. Stratul de zăpadă proaspăt depusă depășeste zece centimetri. Unde a viscolit, omătul măsoară şi jumătate de metru.

Termometrele arată aici pe Transararău un grad Celsius. Zăpada s-a aşternut într-un strat subţire pe carosabil. Iar şoferii care ajung aici sunt sfătuiţi să echipeze maşinile cu anvelope de iarnă”, relatează Andreea Petrescu, reporter Digi24.

La Braşov, vântul puternic a smuls un copac bătrân din rădăcină şi l-a prăvălit peste două ambulanţe.

Aleea unde sunt parcate cele două ambulanţe este intens circulată”, relatează Ruxandra Morar, reporter Digi24.

Am fost doar puţin şocat de ce s-a întâmplat. Era blocat totul, maşinile varză,”, spune Marcu Roth Christian, ambulanţier Crucea Roşie Braşov.

Autospecialele nu erau asigurate.

A fost furtună și pe Marea Neagră.

„Pe litoral, vântul suflă cu 60-70 de km pe oră. Marea este agitată, iar aici, la tărm, se formează valuri de până la patru metri înălțime, iar în larg au și șapte metri. Din acest motiv, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise”, relatează Iulia Stanciu, reporter Digi24.

Ploaia puternică a dat peste cap traficul aerian pe aeroportul din Craiova. Două curse cu destinaţia Roma şi Bologna au avut întârzieri de trei ore.

„În primă fază s-a anunțat o intârziere de o oră . De la o oră s-a ajuns văd acolo pe display la ora 12”, spune un turist.

Probleme au fost şi în Capitală. Mai mulţi copaci doborâţi de vânt au făcut zob mai multe maşini.

Pe străzile din Bucureşti este o adevărată provocare să ţii umbrela întreagă deasupra capului astfel încăt să te poţi proteja de ploaie”, relatează Toma Petcu, reporter Digi24.

Pe bulevardul Dinicu Golescu, un arbore s-a prăbuşit peste un taximetru plin cu pasageri.

Întrega zonă este complet blocată, e o coadă mare formată din autobuze şi tramvaie, în vreme ce echipele de intervenţie încearcă să îndepărteze copacul foarte mare. A căzut pe această maşină şi putem spune că şoferul a avut mare noroc, la cum arată autoturismul”, relatează Cristian Popa, reporter Digi24.

Şoferul a ajuns cu răni uşoare la spital.

Un acoperiş a fost luat de vânt în zona Căderea Bastiliei din Bucureşti. Acoperişul a avariat trei maşini. De asemnea, pe bulevardul Pieptănari un copac a căzut peste o maşină, o persoană a fost rănită.

171024_METEO_VREME_ACOPERIS_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
171024_METEO_VREME_ACOPERIS_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe de altă parte, pe linia tramvaiului 41 este blocaj, iar mulți dintre călători au coborât din tramvaie și merg pe jos, în ciuda ploii și vântului puternic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri