Gabriela Firea, în mijlocul disputei privind "Parada absolvenţilor"

Data actualizării: Data publicării:
parada

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune, legat de "Parada absolvenţilor", că este mamă a trei copii şi ar fi ultima persoană din administraţie care să boicoteze sau să blocheze activitatea elevilor. Ea a susţinut că "reprezentanţii tuturor liceelor care organizau sau urmează să organizeze defilări în cursul săptămânii au înţeles ca acestea să se desfăşoare, ca şi în alţi ani, pe trotuarele de lângă licee, un singur colegiu solicitând blocarea primei benzi „într-o zonă destul de centrală".

parada
FOTO: Facebook Colegiul I.L. Caragiale

"Ce legătură are primarul general cu defilarea realizată an de an de către elevi? Şi eu am defilat la finalul Liceului de Aviaţie Henri Coandă din Bacău. Sunt mamă a trei copii, am un băiat adolescent şi încă doi mici, vă daţi seama că aş fi ultima persoană din administraţie care să boicoteze sau să blocheze cumva activitatea elevilor. Am văzut şi eu această ştire, este o ştire falsă. Toate evenimentele care se desfăşoară în municipiului Bucureşti sunt avizate de către o comisie pentru organizarea evenimentelor care respectă legea 60", a declarat, joi, Gabriela Firea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ea a precizat că din această comisie fac parte reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Brigăzii Rutiere, ai Poliţiei Capitalei şi din alte instituţii.

Firea a susţinut că, văzând "ştirea falsă" că liceele nu au primit autorizaţie pentru a organiza parada, s-a interesat şi a înţeles că reprezentanţii tuturor liceelor care organizau sau urmează să organizeze defilări în cursul săptămânii au înţeles ca acestea să se desfăşoare ca şi în alţi ani pe trotuarele de lângă respectivele licee, un singur liceu solicitând blocarea benzii I într-o zonă destul de centrală.

"Reprezentanţii Comisiei - nu primarul general - le-a transmis să accepte ca soluţie să defileze pe trotuar, şi nu pe banda I. Înţeleg că de aici a pornit supărarea, dar jumătate au înţeles să meargă pe trotuar, restul au mers pe carosabil. Acum fiecare cum înţelege să se poziţioneze faţă de lege. În ceea ce priveşte Liceul Şincai, nici nu a avut loc defilarea, iar protocolul, fiind pentru weekend, inclusiv pe partea carosabilă. Deci nu sunt probleme. Scrisoarea deschisă nu îşi are rostul câtă vreme nu există o informaţie alarmantă", a mai spus Firea.

"România Liberă" a scris că licee de elită din Capitală - Gh. Şincai şi I.L. Caragiale - nu au mai primit în acest an autorizaţie pentru "Parada absolvenţilor", municipalitatea transmiţându-le să facă parada pe trotuar sau în curtea şcolii. Primăria Capitalei a transmis, joi, un comunicat de presă în care a transmis că a aprobat ”Parada absolvenţilor” de la colegiile Gheorghe Şincai, I.L. Caragiale, Tudor Vianu şi de la Liceul C.A. Rosetti, dar doar pe trotuar, deoarece se desfăşoară în zile lucrătoare. În anii precedenţi, aceste parade se desfăşurau pe carosabil, pe o bandă de circulaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri