Gabriela Firea, despre pana de curent din București

Data publicării:
gabriela firea pmb

Primarul general, Gabriela Firea, le-a cerut, joi, în cadrul comandamentului de iarnă, operatorilor de salubritate să își ia foarte în serios responsabilitatea de a îndepărta zăpada și de pe trotuare, în condițiile în care urmează mai multe zile geroase, care vor duce la apariția ghețușului.

gabriela firea pmb

Ea a menționat că în urma comandamentului de iarnă convocat, miercuri, la Primăria Capitalei, companiile au intervenit eficient pentru deszăpezirea arterelor principale și chiar a străzilor secundare, potrivit Agerpres.

Firea a precizat însă că bucureștenii au sesizat în continuare probleme în zona Petricani, care este foarte aglomerată.

Totodată, edilul general a solicitat și eliberarea pistelor pentru biciclete, astfel încât acestea să poată fi folosite.

În condițiile în care o parte importantă din centrul Capitalei a fost afectată, miercuri după amiaza, timp de 22 de minute, de o avarie la Enel, primarul general a solicitat companiei să ia măsuri pentru a preveni pe viitor astfel de situații.

Aproape 180 de utilaje și peste 1.200 de operatori manuali deszăpezesc arterele Capitalei, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

178 de utilaje și 1.215 de operatori manuali acționează în acest moment pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele Capitalei. În București se circulă normal, în condiții de iarnă. Se acționează cu material antiderapant atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare”, relevă sursa citată.

În sectorul 1, Romprest intervine cu 30 de utilaje și 300 de operatori pentru a împrăștia materiale antiderapante pe străzile secundare și căra zăpada.

În sectorul 2, Supercom acționează cu 20 de utilaje și 34 de operatori în vederea împrăștierii de material antiderapant pe străzi secundare și pentru a căra zăpada.

În sectorul 3, 162 de operatori și opt utilaje ale Rosal acționează cu material antiderapant pe străzi principale, iar 35 de utilaje pe străzi secundare și pentru a căra zăpada.

În ceea ce privește sectorul 4, Rebu intervine cu 241 de operatori și 20 de utilaje în scopul împrăștierii de material antiderapant pe străzi secundare și pentru a căra zăpada.

În sectorul 5, 130 de operatori și 37 de utilaje ale Romprest acționează cu material antiderapant pe străzi principale și cară zăpada.

În sectorul 6, 211 de operatori și 28 de utilaje ale Urban împrăștie material antiderapant pe străzi principale și secundare.

Potrivit dispozițiilor primarului general, Gabriela Firea, operatorii de salubritate responsabili cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire și combatere polei au intervenit cu precădere, pe tot parcursul nopții, pe pante, rampe, poduri, pasaje rutiere, inclusiv pe căile de acces ale instituțiilor de interes public și social.

În sectorul 1, Romprest a intervenit cu 140 de operatori și 72 de utilaje, în sectorul 2 Supercom — cu 52 de operatori și 93 de utilaje, în sectorul 3 Rosal a acționat cu 45 de operatori și 84 de utilaje, în sectorul 4 Rebu a intervenit cu 80 de operatori și 84 de utilaje, în sectorul 5 Romprest — cu 43 de operatori și 37 de utilaje, iar în sectorul 6 Urban a acționat cu 77 de operatori și 75 de utilaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri