Gabriela Firea: Gropile vor fi reparate în regim de urgență

Data publicării:
gropi asfalt

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, luni, ca gropile apărute în asfalt să fie reparate în regim de urgență, cu prioritate, de îndată ce va fi îndepărtat și stratul de zăpadă așteptat să cadă în această săptămână. Ea a precizat că în urma reclamațiile cetățenilor referitoare la gropi, la unele se lucrează deja de azi.

Gabriela Firea a spus că Administrația Străzilor nu a avut contract de mentenanță în ultimii doi ani și așa se explică faptul că aceste gropi s-au înmulțit. Firea a precizat însă că s-au organizat licitații la sfârșitul anului trecut, iar acum Administrația Străzilor are un astfel de contract. „În regim de urgență, am discutat deja cu conducerea Administrației Străzilor, va trece la repararea și plombarea gropilor care s-au format acum în asfalt din cauza aplicării materialului antiderapant, din cauza ninsorii, motive care sunt obiective. Deci, prioritate. Imediat după ce se înlătură și stratul de zăpadă din această săptămână, să se treacă la reparații pe străzile Capitalei! Ce se poate realiza acum, acolo unde am primit deja prin dispeceratele noastre și telefonul verde 0800.800.868, că aceste gropi pot să fie periculoase pentru cetățeni, se intervine chiar de azi, am dat deja în lucru câteva dintre aceste zone și vor fi reparate în regim de urgență, ne ajută și vremea de afară”, a spus Gabriela Firea.

Citiți și: 6 cauciucuri sparte în 30 de minute în Pasajul Unirii

La rândul său, Mirela Ioniță, șefa Administrației Străzilor, a declarat că starea carosabilului e degradată din cauza neintervenției din ultimul an. Ea a spus că s-a încercat să se intervină vineri și sâmbătă, împreună cu Poliția Rutieră, dar nu s-au putut face turnări de asfalt sau de petice mai mari. „Au fost acoperite gropile cu mixtură asfaltică. S-a intervenit în Pasajul Unirii, pe direcția către Universitate. Azi sunt alte gropi. Apar din cauza temperaturii și a zăpezii și a degradării stratului. Împreună cu poliția, când putem întrerupe circulația, o întrerupem pe anumite tronsoare, astfel ca timpii de intervenție să fie cât mai scurți”, a promis șefa Administrației Străzilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri