Gabriela Firea: Nu mai vreau să văd munţi de zăpadă în centru

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea

Gabriela Firea a vorbit despre măsurile care vor fi luate pentru deszăpezirea Bucureștiului în zilele următoare, când va fi valabil codul portocaliu de ninsoare. Primarul Capitalei îi îndeamnă pe cetățeni să rămână la adăpost și a precizat că dorește ca munții de zăpadă să fie mutați la periferia orașului.

„Nopţile vor fi foarte geroase, să rămână la adăpost şi să nu stea în stradă. Toate sectoarele au contracte (de deszăpezire n.r.). Această societate deserveşte sectoarelor 1 şi 5. Nu se putea altfel. Toate sectoarele sunt acoperite. În sect 5 - 12% din capitalul de deszăpezire va fi acoperită şi funcţional şi financiar de primăria de sector, 88% de la Primăria Generală. Aşa am preluat situaţia. Domnul primar vrea să ia serviciul de salubritate şi deszăpezire, dar trebuie licitaţie”, afirmă Gabriela Firea, primarul Capitalei, potrivit Digi24.

„Pe 15 ar trebui să deschidem ofertele. E important pentru că în sectorul 5 era o tradiţie pe deszăpezire. Am luat echipaje noi. Avem 6 tractoare și 3 camioane cu lamă noi, 24 de freze. Nu cred că vor fi sincope. Am un comandament cu poliţia la sectorul 5. Am format echipe să asigurăm deszăpezirea fără pauze”, spune Daniel Florea, primarul sectorului 5.

„Am făcut cele necesare ca deszăpezirea să se facă în tot sectorul. Nu mai vreau să văd munţi de zăpadă în centru. Să se găsească zone pentru depozitarea zăpezii”, declară Gabriela Firea.

Gabriela Firea a precizat că acești munți de zăpadă ar putea fi duși în zone mai periferice şi care să nu încurce circulaţia.

Legat de costul deszăpezirii Gabriela Firea a adăugat:„Pe 35% din suprafață, la Sectorul 5,-150 de mii de euro a dat primăria. Acum va fi 500 de mii. E o estimare. Depinde cât ţine iarna”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri