Gabriela Firea: Voi propune redeschiderea parcurilor și cimitirelor de la 15 mai

Data actualizării: Data publicării:
cex psd firea - ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat duminică la Digi24 că va propune redeschiderea parcurilor și cimitirelor din București în cadrul măsurilor care vor fi eventual relaxate începând din 15 mai.

În ceea ce privește teatrele, sălile de spectacol, „nu pot să dau vești prea bune”, a spus Gabriela Firea, arătând că toate măsurile trebuie să fie în concordanță cu recomandările epidemiologilor.

În cazul în care se vor redeschide parcurile, vor trebui precauții, ca persoanele să nu se apropie foarte mult una de cealaltă, iar dacă stau la coadă să păstreze distanța, a spus Gabriela Firea, declarându-se îngrijorată de imaginile văzute zilele acestea cu oameni care stăteau prea aproape la coadă la mici.

„Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii speciale de urgenţă: atât redeschiderea parcurilor din Capitală, cât şi deschiderea cimitirelor, pentru că, așa cum știți, și acestea sunt închise și cetățenii sunt supărați, pentru că nu au reușit să ajungă nici în zilele de Paște. Dar în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună, din păcate, nu pentru că nu vreau eu, ci pentru că tot ceea ce se întâmplă în țară, inclusiv în Capitală, trebuie să fie în concordanță cu deciziile care se iau la nivel național și cu informațiile pe care le primim din cadrul Comitetului național pentru situații speciale de urgență și cu ce ne furnizează cei mai cunoscuți și cu reputație virusologi, epidemiologi, specialiști, care ne pot informa în ce măsură suntem pregătiți să relaxăm anumite măsuri”, a declarat Gabriela Firea duminică, într-o intervenţie la Digi 24. 

„Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile, pentru că eu cred că oameni au înţeles că nu este bine și nu este în avantajul lor să se apropie de mai multe persoane sau se reunească în grupuri, așa cum făceau înainte, sau să meargă în zona locurilor de joacă, unde inevitabil se creează o anumită aglomerație, iar pentru copii e mai dificil să-i înveți și să-i obligi să ţină distanţa socială”, a explicat Gabriela Firea.

Ea a spus că parcurile s-ar redeschide pentru activități care să presupună menținerea distanței, pentru plimbări, pentru sport, mișcare, pentru a sta în aer liber. „Este o măsură pe care și-o doresc foarte mulți bucureșteni și voi pleda pentru ea săptămâna viitoare, în cadrul Comitetului municipal pentru situații de urgență”, a spus edilul.

Oamenii vor fi informați - de presă, poliție locală, alte instituții - să nu se apropie prea mult de alte persoane, să încerce să aibă propriul program, să nu stea la coadă prea apropiat dacă vor să cumpere ceva.

În context, primarul general al Capitalei a amintit și de testarea populației, fiind de părere că ar fi o măsură ce ar putea contribui la succesul deplin al „modelului” autohton, așa cum se întâmplă și în Statele Unite și Europa. „Nu vom ști cu adevărat câte cazuri sunt în țară decât realizând teste. Și nu doar în București, ci în întreaga țără, în special în marile aglomerări urbane”, a punctat Gabriela Firea.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...