Gafa unui funcţionar ANAF a trimis banii unor copii în contul unui ONG pentru câini

Data publicării:
formulare anaf

Copii cu autism lăsaţi fără bani de Fisc. Mai precis de o greşeală a unui funcţionar care a trimis donaţiile obţinute de o asociaţie pentru copii cu autism către un ONG pentru câini fără stăpân. În lipsa banilor, copiii riscă să rămână fără tratament.

Mama copiilor: „Am văzut că nu ne intră sumele respective în cont, am mers, am întrebat la ei şi am descoperit că sumele ar fi fost virate în altă parte”.

Georgiana Boian primeşte de doi ani bani din donaţii prin formularul 230 pentru tratamentul copiilor săi care suferă de autism. Anul acesta însă când şi-a verificat contul nu intrase niciun ban.

Georgiana Boian: „O cam pasează (n.r. vina) de la unul la alţii. Trezoreria zice că ăla-i contul pe care l-au primit să fie viraţi, sus în birouri zic că banca ar fi de vină că nu şi-a dat seama că era cont greşit, CUI greşit sau că eu aş fi avut unul din formulare scris greşit, pe altă asociaţie”.

După două luni ANAF-ul şi- a recunoscut vina.

Mircea Călin, director al AJFP Timiş: „Pe ordinul de plată cu care banii au plecat de la noi s-a trecut denumirea ONG-lui, CUI-ul ONG-ului unde trebuiau să ajungă banii dar la codul IBAN s-a trecut codul IBAN al unui alt ONG din Bucureşti.”

Cei peste 30.000 de lei au ajuns în contul unei organizaţii neguvernamentale care se ocupă de câinii fără stăpân. Între timp însă au cheltuit banii.

Georgiana Boian: „În 2 februarie au avut o intrare de pe Timişoara de 31 de mii de lei. Au zis că nu mai au banii, că ei au cheltuit toate sumele, că au mulţi câini de întreţinut, mulţi angajaţi, multe cheltuieli. Au vorbit cu avocatul, le-a zis că nu pot fi obligaţi să-i dea înapoi şi aşteaptă scrisoare oficială de la Fisc.”

Reprezentanţii ONG-ului care a primit din greşeală banii nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia. Între timp însă, în lipsa fondurilor, cei doi copii ar putea fi obligaţi să întrerupă terapia.

Ioana Bejan, psiholog clinic: „Lucrez cu Alex şi Radu din ianuarie 2015. Au făcut progrese semnificative”. În cazul în care se întrerupe terapia, este risc foarte mare de a regresa”.

Fiscul promite ca până la finalul săptămânii banii să ajungă la adevăratul lor destinatar, iar angajatul care a greşit va fi sancţionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri