Sari la conținut
News Alert

GALERIE FOTO. Cum arată autobuzele ultramoderne care vor intra în circulaţie în Cluj-Napoca

22

Cele 10 autobuze noi, achiziţionate de C.T.P., completează parcul auto al companiei. După ce, la începutul acestui an (9 ianuarie 2015) municipalitatea clujeană a pus în circulaţie 40 de autobuze articulate noi, achiziţionate de la firma Solaris Bus Coach Polonia, contra sumei de 49.626.600 lei fără TVA, cu fonduri de la bugetul local, astăzi CTP Cluj-Napoca a prezentat alte 10 autobuze noi, cumpărate din fonduri proprii de la SC Briaris’Ind S.A. Autobuzele sunt marca Iveco-Urbanway, iar costul total al acestei achiziţii a fost de 9,3 milioane de lei.

Sunt autobuze de ultimă generaţie, cu motor Euro 6, sistem de aer condiţionat, sistem video, monitorizare pentru acte de vandalism, podea joasă cu locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, au o capacitate de 91 de persoane şi garanţie de 5 ani. Noile autobuze vor deservi în principal zona industrială a oraşului - zona Clujana, Bulevardul Muncii şi altele, astfel încât toţi clujenii să aibă la dispoziţie mijloace moderne de transport în comun”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, edilul oraşului Cluj-Napoca a anunţat că are în vedere realizarea unei licitaţii pentru alte 20 de troleibuze noi. Modernizarea transportului în comun din municipiu a fost şi rămâne o prioritate cheie a Primăriei Cluj-Napoca. Urmărim să asigurăm condiţii europene pentru călători şi să încurajăm utilizarea transportului în comun în oraş că alternativă la maşinile personale”, a mai scris primarul.