Gest revoltător. Un bărbat a fost filmat în timp ce lovea cu cruzime o pisică

Data actualizării: Data publicării:
pisica alungata

Gest revoltător al unui bucureştean. Omul a fost filmat de sistemul de supraveghere al blocului în care locuieşte, lovind cu cruzime o pisică. Animalul este al unei vecine. Scăpată din mâinile individului, pisica a fugit îngrozită, iar de atunci femeia o caută. Până acum fără succes.

De aproape două săptămâni, femeia îşi caută pisica în fiecare zi. Nu avea nicio idee ce i s-ar fi putut întâmpla. Bănuia că motanul a ieşit din casă, profitând de un moment de neatenţie al mamei sale.

Am căutat-o peste tot şi după câteva zile am zis să verific camerele să văd ce s-a întâmplat cu pisicuţa”, spune Mara, proprietar pisică.

A constatat îngrozită că motanul fusese alungat de vecinul de scară.

Tânăra a postat fotografii cu motănelul pierdut şi pe internet, în speranţa că îl va salva de frigul şi pericolele de pe străzi, dar nu are deocamdată niciun semn.

„E recent mutat în bloc. Noi aici în bloc avem multe animăluţe, toţi vecinii au şi de 30 de ani nimeni nu s-a comportat aşa. Eu am depus şi o plângere la poliţie. Momentan nu a venit nimeni. Sunt deja 3 zile de când am făcut asta şi aştept în continuare să văd dacă se iau măsuri”, spune Mara, proprietara pisică.

Cei din organizaţiile pentru protecţia animalelor nu sunt prea încrezători că autorităţile îşi vor face treaba şi îl vor trage la răspundere pe individ.

Există legea protecţia animalelor la noi, 205/ 2004, iar acolo din ce am văzut în imagini, s-ar aplica probabil articolul 23, cruzime împotriva animalelor. Au fost foarte puţine cazuri în care s-a aplicat legea, ştiu că o persoană a primit nişte luni de închisoare, cred că 6, pentru că mutilat un câine”, afirmă Carla Buleanu preşedinte Big Hearts Society.

Pisica pierdută avea şi microcip, dar pentru că în România nu există bază de date pentru feline, nu a fost de niciun ajutor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri