Grădinile franţuzeşti din Kiseleff ar putea fi distruse de un proiect imobiliar fără aprobări de construcţie

Data publicării:
gradini kiseleff

Proprietarul terenului nu are încă aprobările de construcţie, dar a început să distrugă micul paradis pe bucăţi. A tăiat mai mulţi copaci, iar în curând va demola şi bazinele din grădină. Cu acte în regulă, semnate de Ministerul Culturii.

Construite în perioada interbelică, grădinile unice în Bucureşti, copii in miniatura a celor de la Versailles, încep ușor-ușor să devină istorie.

Pregătirea terenului a început cu tăierea copacilor și a buruienilor crescute în ultima vreme, iar în curând, în locul acestor grădini franțuzești ar putea să apară patru blocuri a câte trei etaje.

Deşi planul urbanistic zonal nu a fost aprobat încă, proprietarul îşi vede liniştit de treabă dincolo de porţile închise cu lacăte. Se bazează pe avizul dat de Primăria Capitalei, chiar dacă acesta nu ţine locul PUZ-ului.

Proprietarul a îngrădit deja zona în care vor fi ridicate blocurile și a construit și drumul de acces pe care vor trece utilajele atunci când va fi deschis șantierul.

Vecinii spun că în ultima vreme au fost tăiați mai mulți copaci fără autorizație. Mai mult, autoritățile locale sunt acuzate că apără interesele proprietarului. Acesta a promis că va da un răspuns întrebărilor Digi24.

„Avem o autorizaţie care a fost anulată irevocabil de Curtea de Apel Bucureşti şi o nouă autorizaţie dată de primărie cu aceleaşi vicii de nelegalite pe care le-a constatat deja instanţa”, a spus Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul".

Primăria Capitalei susține că dezvoltatorului imobiliar nu îi lipseşte niciun act pentru a rade definitiv grădinile.

„Există aviz de la Ministerul Culturii, emis în iulie 2014, în care este prevăzută demolarea construcţiilor anexă, inclusiv a bazinului. În dosar se regăseşte şi toată documentaţia cerută prin certificatul de urbanism”, potrivit Primăriei Capitalei.

Terenul pe care ar urma să fie ridicate blocurile aparține unui avocat din Capitală. Pe bucata de 11.600 de metri pătraţi sunt și două clădiri, iar una dintre ele a aparținut 6 ani ambasadorului german la București. În acest moment, proiectul are nevoie de votul consiliului general al Primăriei Capitalei. Aleşii locali l-au respins de fiecare dată în ultimele şapte luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri