Grădiniţă din 1923, pentru copii din 2014

Data publicării:
gradinita erbiceni

Ferească Dumnezeu, sunt celelalte spaţii tot la fel. Numai că acestea, de-a lungul timpului, nu au mai fost făcute investiţii, reparaţii capitale deloc, motiv pentru care gradul de uzură este mult mai ridicat”, a spus directorul grădiniţei. 

Căldirea grădiniţei din Erbiceni pare uitată însă şi de Dumnezeu. Seamănă mai mult cu un grajd. Acoperişul stă să cadă, pereţii sunt scorojiţi şi plini de crăptături. Copiii pot să cadă la orice pas. Linoleumul este rupt, parchetul şubred. Toaleta este în curte, are uşi din scânduri şi găuri în placajele care o acoperă. Amărâţi, părinţii încep să creadă că autorităţile nu vor să facă mai mult pentru copiii lor. 

Primarul aşteaptă de doi ani bani de la Consiliul Judeţean Iaşi pentru reparaţii. S-a hotărât să nu mai aştepte şi a depus un proiect cu care speră să câştige fonduri europene, ca să nu mai vorbească jenat despre condiţiile din grădiniţă. 

N-aş putea spune că sunt foarte bune, ele pe moment funcţionează într-o şcoală, fostă şcoală foarte veche, nu ne place, nu pentru că în zilele noastre să înveţi într-o clădire care este de 40-50 de ani parcă nu este bine”, a spus Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni. 

Grădiniţa de la Erbiceni este la doar 30 de kilometri de Iaşi, sediul Consiliului Judeţean de unde trebuie să vină banii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri