Grădiniţă inaugurată cu fast anul trecut, cu lacătul pe uşă

Data publicării:
gradinita

Pe 30 octombrie 2014, ministrul Educaţiei - Remus Pricopie la acea dată - a inaugurat noua grădiniţă din comuna Mătăsari, judeţul Dâmboviţa. Au trecut patru luni de atunci, însă niciun copil nu a trecut pragul noii clădiri.

Primăria a recepţionat clădirea, dar s-a angajat în faţa constructorului că nu o va folosi până când nu-şi achită datoriile către acesta. Mai are de plătit 130.000 de lei, bani pe care-i cere Consiliului Judeţean. În plus, edilii nu au reuşit nici să obţină toate autorizaţiile de funcţionare.

"Administraţia publică locală are răspunderea completă cu privire la modul în care îşi gestionează proprietatea şi în care organizează învăţământul, activitatea sanitară, activităţile care ţin de gospodărirea localităţilor şi asa mai departe. Nu poate fi imputat mie sau ministrului care a fost prezent la inaugurare că ei nu îşi duc lucrurile până la capăt”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu .

"A fost nevoie să obţinem sau să facem demersuri pentru obţinerea unui certificat energetic, lucru pe care l-am obţinut. A fost nevoie să obţinem autorizaţie de la PSI. Deci nu numai avizul, ci şi autorizaţie. (...) Acum le cerem să reactualizăm devizul general, să facem anexa, situaţia de solicitare a finanţării, depunem şi aşteptăm să primim suma de bani”, a spus şi primarul comunei, Radu Nae.

"Pentru cei mici ar fi o locaţie nouă, cu toalete în interior, cu gresie, faianţă”, spune educatoarea Maria Popa.

Lucrările la grădiniţă au început în anul 2008, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 720.000 de lei, dintre care 350.000 de lei de la Ministerul Educaţiei.

Primarul estimează că abia în iunie va fi deschisă grădiniţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri