Grădiniță nouă, în pericol să o ia la vale

Data publicării:
gradinita digi 24

O grădiniţă modernă din Constanţa este în pericol din cauza infiltraţiilor. O încăpere s-a înclinat, iar zona afectată, în care se află şi o sală de joacă, a fost închisă pentru a-i proteja pe cei 51 de copii care învaţă acolo. Primarul comunei a chemat o echipă de specialişti să facă verificări.

În cameră este mucegai, iar geamurile stau larg deschise mai tot timpul. Din cauza infiltraţiilor şi podeaua s-a înclinat. Copiii nu mai au voie să intre aici.

„Parterul este afectat într-o măsură mult mai mare. Se poate observa că infiltraţiile provin dinspre fundaţia clădirii, deci nu de pe peretele exterior. Nu folosim momentan încăperile până când nu vom primi răspunsul de la expertiza tehnică,” explică Adrian Ţacu, director Şcoala Gimnazială "S.A. Esenin", Ghindăreşti.

În grădiniţa din Ghindăreşti învaţă 51 de preşcolari care mai au la dispoziţie doar o singură cameră pentru joacă. Nici aceasta nu este tocmai în regulă din cauza mirosului de mucegai.

„Este grădiniţă, nu, şi copiii au nevoie de un loc de joacă. Este miros de igrasie la parter,” spune Lenuţa Trefil, educator, Şcoala Gimnazială "S.A. Esenin", Ghindăreşti.

Părinţi se tem că cei mici s-ar putea îmbolnăvi.

„Dacă e tot timpul ud, umezeală sigur că e în pericol. Asta... la mintea copilului, nu, că e în pericol clădirea,” spune un părinte.

Autorităţile se tem ca situaţia se va agrava.

S-a făcut un studiu geo la care trebuie să primim şi rezultatele şi, după aceea, avem şi un contract de expertiză cu specalişti în rezistenţa clădirilor. Deci, lucrările s-au demarat. Acuma aşteptâm, cât de curând, să vină şi rezultatele,” precizează Vasile Simion, primarul comunei Ghindăreşti.

Edilul spune că primăria nu are bani pentru consolidarea clădirii, aşa că va cere ajutor Consiliului Judeţean Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri