Grecul care și-a răpit copiii, anchetat în libertate

Data actualizării: Data publicării:
copii disparuti prahova

Procurorii l-au iertat de arest pe traficantul de droguri grec care şi-a răpit copiii de pe o stradă din Prahova acum două zile. După audieri ce au durat până spre dimineaţă, bărbatul care a încercat să îşi ia fata şi băiatul de doar câţiva ani de lângă fosta soţie, care avea custodia lor, nu a fost considerat pericol public: va fi anchetat în libertate. Vizibil îngrijorat, însă, el nu a scos un cuvânt în faţa reporterilor.

Tatăl copiilor a fost audiat mai bine de douăsprezece ore de procurorii Parchetului General, care au decis să îl cerceteze în libertate în dosarul deschis de poliţişti pentru lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

Bărbatul a plecat de la audieri azi-noapte în jurul orei 2:00 împreună cu celălalt cetăţean grec cu care se afla în maşină, ieri dimineaţă, în apropierea Ambasadei Greciei. Atunci, jandarmii i-au recunoscut în acelaşi autoturism pe cei doi copii de 8 şi 10 ani daţi în urmărire.

Tatăl minorilor a mai încercat în trecut să ia minorii de lângă mama lor. În urmă cu patru ani i-a dus în Grecia, acolo unde familia a locuit din 2008 până în 2013, însă femeia şi autorităţile i-au adus înapoi în ţară.

În 2016, a fost dată şi hotărârea judecătorească prin care doar mama obţinea custodia copiilor. Un an mai târziu, tatăl a mai avut o tentativă de a lua cei doi minori de lângă fosta soţie, dar a fost oprit de poliţişti.

Bărbatul ar avea antecedente, el fi fost condamnat în Grecia pentru trafic de stupefiante, le-a declarat poliţiştilor fosta soţie. Şi mama copiilor a fost în faţa procurorilor de la Parchetul General timp de opt ore. Ea şi copiii au plecat de la audieri aseară în jurul orei 11:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri