Grevă generală la Garda de Mediu

Data publicării:
garda

Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara au declanşat, miercuri, grevă generală pe termen nelimitat, indignaţi de inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, informează News.ro.

Pe timpul grevei, comisarii de mediu vor rămâne în birouri, astfel că nu vor desfăşura activităţi cu publicul, şi nici nu vor face controale. În măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa instituţiilor, potrivit liderilor sindicali.

Valentin Neagoe, preşedintele Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, a declarat pentru News.ro că angajaţii din întreaga ţară declanşează, miercuri dimineaţă, la ora 8.00, grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi că au cele mai mici salarii din doneiul protecţiei mediului.

„Inechităţile salariale sunt atât comparativ cu angajaţii din Ministerul Mediului, cât şi cu angajaţii altor autorităţi de control, cum este cazul comisarilor Gărzii Forestiere. Spre exemplu,. salariul mediu net al unui comisar de mediu este de 1.500 de lei, în timp ce cel al unui comisar al Gărzii Forestiere este de 4.000 de lei”, a declarat Valentin Neagoe.

El a precizat că angajaţii vor veni la serviciu, dar vor sta în birouri fără să desfăşoare activităţi de control sau de relaţii cu publicul.

Valentin Neagoe a adăugat că, în măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa institutţiilor unde îşi desfăşoară activitatea pentru a atrage atenţia asupra acestor inechităţi salariale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri