Grindeanu, despre decizia privind familia: Românii vor decide prin vot

Data publicării:
grindeanu guvern 170104_GUVERN_10_INQUAM_Octav_Ganea

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marți, la Viena, referitor la inițiativa cetățenească privind redefinirea familiei, că poporul român va decide prin vot ce se va întâmpla.

grindeanu guvern 170104_GUVERN_10_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

"E vorba de un proiect, până la urmă poporul român va decide prin vot calea pe care să o apucăm. Părerea mea personală o știți. Sunt printre cei 3 milioane de români care au semnat 'pentru', dar (...) e o primă etapă. Până la urmă (...) e o propunere de modificare a Constituției, iar românii vor decide 'da' sau 'nu' printr-un vot. Eu cred că e calea corectă", a declarat Grindeanu, fiind întrebat cum comentează faptul că plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei.

Întrebat dacă această inițiativă va duce la dezbinare, Grindeanu a răspuns: "Eu cred că până la urmă decizia (...) trebuie să fie la români, iar decizia poate fi dată prin (...) acea consultare. Ceea ce s-a întâmplat astăzi e un prim pas, care premerge această consultare. Mi-e greu să (...) fac o evaluare în ce parte se vor duce opțiunile românilor".

Totodată, Grindeanu a precizat că este foarte important să existe o dezbatere pe acest subiect.

"E foarte important să existe dezbatere (...), ca românii, atunci când își vor exprima opțiunea - dacă se va ajunge acolo -, s-o facă în cunoștință de cauză", a mai afirmat Grindeanu.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu 232 de voturi 'pentru', 22 'împotrivă' și 13 abțineri, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei.

Această inițiativă cetățenească prevede că 'familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor'.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri