Gropi adânci de un metru, apărute pe străzile unei localități de lângă Calafat: „A căzut mașina de gunoi, au tras-o cu 2 tractoare”

Data actualizării: Data publicării:
gropi
Gropi adânci de un metru, apărute pe străzile unei localități de lângă Calafat

Străzi pline de gropi și înecate în noroi. Asta au lăsat ploile din ultimele zile într-o localitate de lângă Calafat. Sunt adevărate cratere, adânci chiar și de un metru, în unele locuri.

-Dacă se lasă, trece mașina aici, e gata căzută în groapă.

Basarabi, județul Dolj. Un sat lipit de municipiul Calafat, care arată ca după bombardamente. Aproape toate străzile din localitate sunt pline de gropi, unele chiar și de peste un metru. Localnicii sunt revoltați și spun că merg cu frică pe drum, mai ales după ce mai multe mașini au rămas blocate în gropi.

-Au peste un metru. Acolo, la colț, mie mi-a scăpat calul, să-și rupă picioarele. Și dacă le-am zis, au zis că astupă ei. Risc major pe toată strada, că se lasă la vale. Nu a fost pământul tasat, decât au pus pământ așa și au plecat. Au dat cu lama pe deasupra și nu s-a tasat pământul.

- Dacă vine un copil și se joacă, cade în groapă aici. S-au întâmplat multe, a căzut mașina de gunoi, au căzut 3 mașini din alea mici, au tras mașina de gunoi cu 2 tractoare de alea mari.
- Nu sunt semnalizate aceste gropi.
- Doamnă, uite, am pus eu, am pus eu ca să nu cadă cineva aici.

-Doamne ferește, să vii noaptea și să vină cineva care nu știe sau nu cunoaște, rămâne acolo. Dar se întâmplă și tragedii. Nu e vorba de mașină, e vorba și de persoanele care sunt acolo. Dar umblă copii, umblă copiii care vin cu bicicletele, care se joacă.

Gropile adânci au apărut în urma ploilor din ultimele zile. În zonă sunt lucrări pentru introducerea rețelei de apă și canalizare. Șanțurile au fost astupate doar cu pământ, dar din cauza apei, pământul s-a surpat. Firma care se ocupă de lucrări nici măcar nu a semnalizat gropile. Primarul știe de nemulțumirile localnicilor, dar spune că orice lucru bine făcut începe cu puțin deranj și îndeamnă pe oameni la înțelegere.

Doru Mitulețu - primarul municipiului Calafat: Este un proiect în desfășurare pentru realizarea de apă și canal. Lucrările sunt în derulare, mi se pare până la sfârșitul acestul an, așa că acolo este șantier în lucru, nu este închisă nicio lucrare. De-a lungul timpului, după ce se pune la loc materialul, mă refer aici la balastru, la pământ, la piatră concasată, după ce se termină acest aspect, de-abia după aceea putem vorbi de o lucrare terminată.

Lucrările ar trebui finalizate la finalul acestui an, moment în care, spune primarul, toate străzile din sat vor fi asfaltate.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri