Guvernul a alocat peste 400 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru 105 primării, pentru asistenţă socială şi plata căldurii

Data actualizării: Data publicării:
sedinta de guvern nicolae ciuca
Şedinţă a guvernului Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul a acordat vineri peste 400 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară pentru 105 primării din ţară. Banii au fost solicitaţi de consiliile judeţene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor şi de autorităţile locale pentru diverse proiecte locale şi plata datoriilor la apa caldă şi căldură, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

„Fiecare Consiliu Județean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reședință de județ va primi 5 milioane de lei. Consiliul Județean Ilfov a primit o sumă totală de 11,5 milioane de lei, iar, în județul Hunedoara, atât municipiul Deva, cât și municipiul Hunedoara au beneficiat de suma de 5 milioane de lei, a adăugat ministrul, precizând că reședința de județ din Harghita a primit sprijin financiar la o alocare precedență, astfel că suma de 5 milioane de lei a fost distribuită între celelalte localități din județ”, a spus Attila.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 105 unităţi administrativ-teritoriale primesc, până la sfârșitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate, astăzi, prin Hotărârea Guvernului, sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale, conform ministerului Dezvoltării.

În acelaşi timp, guvernul a anunţat că va acorda un sprijin de peste 100 de milioane de euro pentru crescătorii de animale pentru cererile depuse în cursul acestui an, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„Vom aproba plăţile către fermieri, pentru care vom anunţa plafoanele alocate schemelor de sprijin pentru 2021. Astfel, crescătorii de animale vor beneficia de sprijin guvernamental în sumă de peste 100 de milioane de euro pentru cererile depuse la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură în cursul anului 2021.

De asemenea, în urma evaluărilor efectuate la nivelul comunităţilor locale care au nevoie de sprijin în această perioadă, vom aproba alocarea de fonduri din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru plata cheltuielilor curente şi de capital, de care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale din toate judeţele”, a declarat Ciucă.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri