Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare din rezervele de stat pentru persoanele afectate de inundațiile din Alba

Data publicării:
ploi1-1536x864
Sursa foto: ISU Alba

Persoanele sinistrate din localităţile Sohodol, Abrud, Bistra şi Roşia Montană din judeţul Alba, afectate de inundaţiile produse în 15 - 16 iulie şi 19 - 20 iulie, vor primi, în regim de urgenţă, produse de strictă necesitate, potrivit unei Hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Hotărârea nr. 49 a CNSU, adoptată luni seară, prevede scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate şi alocarea acestora unităţilor administrativ-teritoriale Sohodol, Abrud, Bistra şi Roşia Montana din judeţul Alba.

Este vorba despre:

- 17 construcţii modulare complete, cu butelie şi aragaz;

- 15.000 litri de motorină;

- 40 paturi cu cazarmament;

- 80 pături;

- 3.000 litri apă;

- 1.000 conserve carne;

- 1.500 conserve pate;

- 10 butelii cu aragaz.

De asemenea, vor fi scoase de la rezervele de stat o construcţie modulară uşoară şi materiale de construcţii pentru refacerea unui imobil afectat de alunecarea de teren produsă în satul Cheraţi, comuna Roşiile din judeţul Vâlcea.

Anterior, CNSU aprobase scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, precum carburant, construcții modulare, paturi, pături și hrană, pentru oamenii din localitățile Ocoliș, Câmpeni, Sohodol și Roșia Montană din județul Alba.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri