Guvernul a dezbătut în primă lectură un proiect de OUG care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari

Data actualizării: Data publicării:
Turist cu bagaj într-o cameră de hotel.
Angajaţii din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanţă de la stat. Foto: GettyImages

Guvernul a dezbătut în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, referitor la menţinerea acordării voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, proiectul analizat de Guvern în primă lectură prevede „menţinerea acordării voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei anual, până la data de 31 decembrie 2026”.

„Un deziderat al acestui Guvern este reluarea acordării voucherelor de vacanță și astăzi, prin dezbaterea proiectului, facem un pas important pentru a-l duce la îndeplinire. Măsura s-a dovedit a fi benefică pe durata implementării ei atât pentru salariați, cărora li s-a oferit o nouă ocazie să își redescopere țara în vacanțele lor, dar mai ales pentru operatorii din turism. Mai exact, voucherele de vacanță au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind aici, acasă. În această manieră au fost atenuate, într-o mare măsură, efectele negative ale pandemiei COVID-19, iar pentru continuitate consider oportună promovarea actului normativ în cel mai scurt timp cu putință”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

„De asemenea, în actualul context epidemiologic, este necesară prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada 2019-2020, până la data de 31 decembrie 2022”, se arată în comunicat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri