Haos în Costineşti din cauza modului cum parchează turiștii. „Vor să iasă din maşină şi să sară direct în apă!”

Data actualizării: Data publicării:
costinesti

Chiar dacă sunt destule locuri unde turiştii din stațiunea Costinești să oprească atunci când merg la plajă, cei mai mulţi vor să-şi lase maşinile cât mai aproape de apă. Nu îi mai interesează că parchează ilegal pe trotuare şi nici că pietonii nu mai au pe unde să treacă.

Telespectatorii Digi24 ne-au trimis imagini care surprind haosul de pe străzile din Costineşti. Situaţia e la fel toată vara. Este aproape imposibil să poţi merge pe trotuar.

Paul Greavu, jurnalist Digi24: O să încerc să-mi continui drumul pe trotuar. Văd că pe aici nu am nicio şansă, pe aici nici atât, aşa că o să merg direct pe carosabil pe una dintre străzile principale din Costineşti.

Locuri de parcare ar fi, însă turiştii vor să-şi lase maşina cât mai aproape de plajă.

Turist: Vreo 5 minute ne-am învârtit pe aici până am găsit, nu am vrut să parcăm undeva unde e interzis. Şi aici e puţin, că e trotuar... Dar nu avem unde să parcăm în altă parte.

Mariana Dolana, consilier local: Ei vor acolo, eventual să iasă din maşină şi să sară direct în apă! Deci nu acceptă ideea că trebuie să meargă cinci minute pe jos, sunt locuri făcute special, de anul trecut.

Şi mai apare o problemă, creată de localnici şi proprietarii de terase.

Reporter: Vă puneţi lăzi ca să nu parcheze?

Angajat: Aici da, că... e magazin şi... mai avem şi noi nevoie. Le punem, dar noi le punem degeaba.

Turist: Trebuie să parcăm pe spaţii verzi, nu avem unde să parcăm, chiar nu mă simt bine.

Mariana Dolana, consilier local: Chiar ne întrebăm, la ei acasă cum procedează, bănuiesc că la fel ca la Costineşti.

Primăria Costineşti nu are serviciu de Poliţie Locală. Singurele măsuri se pot lua doar după sesizări făcute la Poliţia naţională. În Costineşti sunt 700 de locuri de parcare şi, zilnic, sunt în staţiune cam 1000 de şoferi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri