Sari la conținut

Hoț căutat pe Facebook

 „A băgat şi în buzunarul celălalt. În ambele buzunare. Şi la hanorac. A mai băgat ceva în buzunar, da? Încă ceva”, explică, în timp ce se derulează imaginile surprinse de camerele de supraveghere, Camelia Chiper, șefa magazinului.

Pe imaginile surprinse de camera de supraveghere se vede cum bărbatul îşi umple buzunare cu produse cosmetice, apoi se duce către frigiderele cu băuturi răcoritoare. Ia o sticlă de suc şi aşteaptă momentul în care angajatele nu sunt în preajma lui. Atunci iese pe uşă ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Şi a plecat. Şi în momentul ăla şi-a dat seama şi colega mea că domnul a ieşit cu cumpărăturile neplătite”, spune Camelia Chiper.

Imediat bărbatul a fugit şi nimeni nu i-a mai dat de urmă. Proprietarii magazinului au depus plângere la poliţie, însă fără rezultat. Atunci, păgubiţii au găsit o altă variantă pentru a prinde hoţul. Au postat pe contul de Facebook poze cu tânărul.

„Având în vedere că Internetul şi Facebook-ul sunt mai populate decât...ne-am gândit că ar fi persoane care recunosc autorul”, spune Carmen Terlețchi, angajată a magazinului. „Cine ştie, poate cineva care vede pe Facebook poate îl recunoaşte. Şi sperăm că de aici din Vrancea, că a luat-o spre gară. Poate să fie un călător care a venit cu trenul”, adaugă ea.

Ba mai mult, angajaţii au pus pozele cu suspectul peste tot prin magazin. Chiar şi la casa de marcat, acolo unde toţi oamenii se opresc să achite şi astfel văd imaginile.

„Poate îl vede cineva şi-l recunoaşte. Dacă îl văd îi anunţ. Eu trec des pe aici”, spune un client.

Poliţia a refuzat deocamdată să dea detalii în acest caz.