Hrana elevilor, motiv de dispută politică. PDL propune o masă caldă pentru copii

Data publicării:
hrana calda

Democrat-liberalii au depus o propunere legislativă pe această temă, la o zi după ce s-au certat cu deputaţii puterii pe tema achiziţiilor de fructe pentru elevi.

„Ministerul Sănătăţii va emite recomandări privind conţinutul caloric al produselor furnizate, precum şi o lista de sugestii privind produsele preparate. Consiliile locale, în urma consultărilor cu profesorii şi cu părinţii elevilor, vor lua decizia cu privire la pachetele oferite în scoală”, spune Raluca Turcan, vicepreședintele PDL.

Conform proiectului PDL, autorităţile locale ar trebui să se ocupe, ca şi în cazul fructelor, de masa caldă pe care o vor primi copiii. Numai că la dezbaterea ordonanţei privind introducerea fructelor la clasa pregătitoare, democrat-liberalii au acuzat guvernul că a transformat achiziţia de fructe pentru elevi într-o afacere în interesul clienţilor politici locali.

UDMR a evitat să ia partea vreunei tabere, dar a pus condiţii pentru a vota în favoarea ordonanţei de urgenţă.

„Vreau să cred că se va face distribuirea acestor mere, cu care orice om normal trebuie să fie de acord, dar până la un punct. Vreau să cred că vor ajunge merele din Mureş la Mureş şi nu neapărat de la Tulcea”, a spus Attila Kelemen.

În ciuda principiilor sănătoase clamate de politicieni, fructele, laptele şi cornul distribuite în şcoli au încălcat deseori normele sanitare. În plus, producătorii locali s-au plâns că sunt ocoliţi şi că şcolile aduc marfă din judeţe îndepărtate sau chiar din import.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri