Iaht în derivă în Marea Neagră. „Şeful ne-a dat bani pentru combustibil, dar noi am cumpărat de toţi banii votcă”

Data publicării:
poltiie crontira crop

Yachtul, cu pavilion panamez, plutea în derivă, la două mile marine de ţărm, în zona staţiunii Neptun. După ce au primit SOS-ul, poliţiştii Gărzii de Coastă au plecat înspre locul indicat de cei trei aflaţi la bord.

„Intervenția a fost destul de dificilă din cauza situației meteo, exista un pericol iminent pentru iaht. Riscurile ar fi fost eșuarea iahtului. Acesta are un sistem de ancorare, dar nu e făcut pentru mare de gradul III sau mai mare”, spune Ionuţ Manea, inspector la Garda de Coastă.

Marinarii, doi cetăţeni ucraineni şi unul din Republica Moldova, au plecat din portul Odesa. Iniţial, le-au spus poliţiştilor că au avut o defecţiune la sistemul de alimentare. Rezervorul era însă gol.

Şeful ne-a dat bani pentru combustibil, dar noi am cumpărat de toţi banii votcă şi am băut-o. Dar această navă nu se alimentează cu votcă, ci cu gaz”, spune unul dintre marinari, Alex Yurenko.

Yachtul a fost remorcat, în siguranţă, în Portul Turistic Mangalia. După ce vor alimenta, cei trei bărbaţi urmează să plece spre Istanbul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri