Iarna face prima victimă din acest sezon. Un tânăr de 22 de ani a murit de frig

Data actualizării: Data publicării:
transalpina
Oamenii de afaceri din zona Transalpina vor ca șoseaua să fie deschisă mai repede, dar drumarii spun că la altitudini înalte pericolele sunt mari din cauza zăpezii. FOTO: Digi24

Un tânăr pasionat de munte a decedat, marți, la spitalul judeţean din Sibiu, după ce a suferit un şoc cardio-respirator. Turistul a fost coborât în cursul nopții de salvamontişti, de la peste 2.000 de metri altitudine, de pe creasta Munţilor Făgăraş, cu hipotermie, într-o stare critică.

Un tânăr de 22 de ani a decedat marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce în cursul nopţii a fost coborât de salvamontişti de la peste 2.000 de metri altitudine, de pe creasta Munţilor Făgăraş, cu hipotermie, într-o stare critică, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă.

„A fost declarat decesul pacientului. Cauza decesului este stop cardiorespirator neresuscitabil. Pacientul are 22 de ani. A fost adus în jurul orei 2,15. A fost adus inconştient, cu hipotermie severă şi stop cardiorespirator", a explicat Decebal Todăriţă, potrivit Agerpres.

„Echipamentul era pentru această perioadă, dar nimeni nu a putut să preconizeze că vremea se va manifesta atât de violent și de extrem. Trebuie să aibă un echipament de iarna, dar nu a înțeles avertizările meteo, nimeni nu a crezut că vor avea o asemenea amploare. Vântul, umiditatea au amplificat această senzație de frig. Nu putem spune că echipamentul era neconform, dar putem să spunem că nu a ținut cont de informări, nu a avut acces la ele, nu stim de câte zile era pe munte”, a explicat Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, la Digi24.

Potrivit sursei citate, fata care l-a însoţit pe băiat pe munte este încă internată în spitalul sibian, cu „hipotermie şi degerături”.

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că cei doi tineri au îndurat „condiţii meteo extrem de dure” şi pentru aducerea lor din Munţii Făgăraş a fost nevoie de salvamontişti din Argeş şi Sibiu, dar şi de jandarmi montani din zona Lacului Bâlea.

Potrivit primelor informații tânărul era îmbrăcat cu pantaloni lungi și o bluză cu mâneci lungi.

Noaptea trecută, alţi nouă turişti au solicitat intervenţia salvamontiştilor după ce au rămas blocaţi şi au dormit în maşini pe Transalpina. Aceştia au pătruns pe traseu seara trecută la ora 23, în condiţiile în care drumul este interzis circulaţiei. În cazul lor nu a fost nevoie de intervenţia medicilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri