IAȘI. Calvarul a patru fraţi abandonaţi de mamă. Copiii au fost găsiţi în frig, nemâncaţi de cel puţin două zile

Data publicării:
copii iasi

Vecinii au intrat în casa familiei Sandu când şi-au dat seama că mama copiilor a dispărut de acasă de două Zile. I-au găsit pe copii plângând de frig şI de foame.

Faptul că micuții sunt neglijați este cunoscut nu doar de vecini, dar și de asistentul social din comună care a avertizat că cei patru frați au un trai foarte greu.

„Mama nu a colaborat cu noi. Atât pot să vă zic. Nu a colaborat cu noi. Nu a colaborat sub nicio formă”, spune Alina Busuioc, asistent social al Primăriei Schitu Duca.

La doar o lună de când reprezentanții Direcției pentru protecția copilului au refuzat să ia vreo măsură considerând că cei patru frați pot crește în siguranță alături de mamă, femeia i-a abandonat fără milă. Iar tatăl lor este plecat la muncă în străinătate.

„S-a discutat de mai multe ori cu mama, care şi-a luat la momentul respectiv angajamentul că va avea grijă de copii, că nu va mai pleca de acasă”, spune Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Acum a dispărut fără urmă, iar copiii au nevoie de ajutorul medicilor pentru a-și reveni.

„Erau nehrăniţi de 24 de ore, iar unul din ei prezenta şi o fractură veche, neglijată la nivelul antebraţului drept”, afirmă Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria” din Iași.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele femeii.

„Aceasta este cercetată, în prezent, de către poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorilor”, afirmă Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

După ce vor fi externaţi, copiii vor fi duşi într-un centru de plasament până la finalizarea anchetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri