Ideile bucureștenilor pentru o Capitală mai frumoasă

Data publicării:
bucuresti oras vazut de sus

Bucureştenii au depus la Primăria Generală 151 de proiecte prin care speră să schimbe în bine oraşul. Câteva dintre cerererile locuitorilor includ mutarea gardului Casei Poporului, transformarea ultimului Circ al Foamei în piaţă de peşte sau înfiinţarea unui serviciu de intervenţie rapidă pentru repararea locurilor de joacă. Proiectele alese de reprezentanţii municipalităţii vor fi bugetate şi puse în aplicare anul viitor.

Casa Poporului are porţi ruginite, iar acum şi gardul e măcinat de nepăsare în zona străzii Doctor Staicovici. Bucureştenii ştiu peisajul, iar unul dintre ei propune dărâmarea bucăţii de gard pentru extinderea actualei şosele unde traficul se împotmoleşte frecvent.

Are destul spaţiu. Şi nu cred că se plimbă nimeni pe acolo, vreun parlamentar. Nu e aer curat acolo, în partea aceea.”

Un alt bucureştean propune transformarea Circului Foamei de la Piaţa Delfinului în piaţă de peşte ca la Barcelona. Nu toţi locuitorii, însă, agrează un astfel de proiect dar au, în schimb, alte idei.

Mai multe piste de atletism în Bucureşti, clar. Şi amenajate în parcuri.”

Alţi locuitori şi-ar dori o pistă de biciclete de-a lungul râului Dâmboviţa sau construirea unui ţarc larg pentru păunii din Cişmigiu.

Să fie aşa rezervaţie mare încât ele să poată şi zbura şi să se simtă mai libere. Pentru că ele aici se atrofiază într-un fel.”

Toaletele cu fise sunt şi ele pe lista dorinţelor, ca şi parcările.

„Aş depune proiectul pentru parcările supraetajate japoneze. Acelea care ocupă două locuri şi jumătate de parcare şi intră şase maşini.”

Municipalitatea va analiza toate proiectele cetăţeneşti primite, iar pe 24 noiembrie va anunţa care vor fi bugetate şi realizate anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri