Imagini de pe camerele de supraveghere. Topul obiectelor furate şi cele mai folosite trucuri

Data publicării:
hoticamere

Rezervele aparatelor de bărbierit sunt în topul obiectelor furate din magazine. Urmează parfumurile franţuzeşti, ciocolata elveţiană, prezervative şi gumă de mestecat! Băutura este doar pe locul şase în clasament. Hoţii nu par deloc descurajaţi de sistemele antifurt montate pe cutiile unora dintre aceste produse.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că hoţii au anumite trucuri pentru a-şi lua prada. Unii se folosesc de îmbrăţişări pentru a ascunde produsul.

Într-un alt magazin, o doamnă a fost acuzată de furt după ce a ascuns un produs în gură, iar altul în buzunarul gecii.

Tot o cameră de supraveghere a surprins o altă tentativă de furt. Personajul din imagini face o piruetă în speranţa că nu va atrage atenţia când ascunde produsul în palton.

Mai există însă şi hoţi care dau doar lovituri mari. Îmbrăcat la costum, bărbatul din imagini intră într-un supermarket. Merge direct la o casă de marcat care era închisă, dar nu pleacă cu mâna goală. Smulge cutia în care se făceau donaţii pentru cauze umanitare şi se foloseşte de sacou pentru a ascunde furtul.

Pentru că majoritatea hoţilor au fost prinşi cu ajutorul camerelor de supraveghere, un lanţ de supermarketuri a decis să investească într-un sistem unicat în ţara noastră. Toate cele 5.000 de camere de supraveghere din cele 300 de magazine sunt monitorizate dintr-un singur loc. Se lucrează în ture de 8 ore, 24 de ore din 24.

Gabriel Pâslaru, reprezentant al unui lanţ de supermarketuri: „A crescut cu 180 la sută numărul tentativelor de furt depistate. Am ajuns să depistăm bande sau grupuri organizate de hoţi, care pândesc magazinele, circulă prin mai multe judeţe (...) I-am văzut şi în Braşov, în Constanţa, în Bucureşti, în Giurgiu pe aceiaşi oameni”.

Chiar dacă hoţii prinşi se aleg cu dosare penale, patronii spun că aceştia nu renunţă şi se întorc în magazine pentru a da noi lovituri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri