Imagini dezolante cu munți de gunoaie în Parcul Herăstrău, din cauza unui contract expirat

Data publicării:
Gunoaie în parcul Herăstrau
Imagini dezolante cu munți de gunoaie în Parcul Herăstrău

Risc pentru mediu și pentru sănătatea bucureștenilor în Parcul Herăstrău din cauza munților de gunoaie. S-a întâmplat după ce a expirat contractul dintre compania de salubrizare și Administrația responsabilă. În lipsa unui contract, firma a venit să își ia containerele. Gunoiul a rămas însă în parc. Reprezentanții Gărzii de Mediu au ajuns la fața locului, dar vor stabili abia azi cine și cu cât va fi amendat. 

Aceste imagini revoltătoare au fost surprinse de un trecător, în Parcul Herăstrău. S-au răspândit rapid în mediul online, motiv pentru care în parc au ajuns și reprezentanții Gărzii de Mediu. Au încercat inițial să își dea seama de unde vine mizeria.

Viorel Tufeanu, comisar-șef Garda de Mediu București: Este o imagine care nu face niciun fel de plăcere nici cetățeanului, și nici măcar mediului, și nici sănătății umane. Amenzile pot ajunge până la 100.000 de lei.

Cei care vin des în Herăstrău spun că situația de azi nu este deloc una nouă, ba chiar se repetă de aproape doi ani.

Grămezile de gunoi ar fi apărut din cauza expirării contractului dintre Administrația Parcurilor și compania de salubrizare. Cei de la serviciul de salubritate au trimis o informare către cei de la Administrație la sfârșitul lui martie, în care au transmis că de aproape două luni contractul a expirat. Aceștia spun că au anunțat că au dreptul de a-și lua containerele.

Primarul Sectorului 1 spune că a sesizat serviciul de Mediu să verifice situația.

Până la urmă, compania de salubrizare a venit în parc cu mai multe utilaje și a strâns gunoiul aruncat. Reprezentanții Gărzii de Mediu au anunțat că urmează să stabilească cine se face vinovat de această situație și vor da amezi.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri