Copil terorizat de un bărbat deghizat în Moș Nicolae. Unchi: La noi, aşa-i obiceiu'

Data actualizării: Data publicării:
copil umilit de mos

Bucuria de primi daruri de la Moş Nicolae a devenit traumă pentru un băieţel din Bistriţa. Familia lui a filmat momentul în care un bărbat costumat în moş îl terorizează pe copil cu un băţ, îl loveşte şi îl umileşte ca să fie cuminte. Scena a şocat o lume-ntreagă, cu atât mai mult cu cât sunt membri ai familiei cei care filmează, iar mama asistă complice la terorizarea copilului său. Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului au deschis anchete.

VIDEO - Atenţie! Imagini care vă pot afecta emoţional

- De ce nu eşti cuminte la grădiniţă?

- Promite-i Moşului că eşti cuminte! Promite-i!

- Îi promit că sunt cuminte!!

- Negreşit?

- Da!

- Asculţi de doamna educatoare, da?

- Da, ascult! Da, da!

- Şi mănânci! Astăzi ai scris pereţii la grădiniţă!

- Nu, nu, nu!

- Ai scris?

- Nu mai scriu!

- De ce ai scris??

- Mă, eşti cuminte?

- Da!

- Nu îmi promite mie. Mamei tale promite-i!

- Promit!

- Spune: Mamă, te rog frumos iartă-mă, că nu mai fac prostii!

- Promit că nu mai fac prostii!

- Mami te iartă. Dar dacă eşti rău chem pe Moşul iară să...

- Dacă mai faci prostii îmi scriu toţi pe o hârtiuţă şi eu vin seara.

- Ai auzit?

- Ai auzit??

- Da...

Ceea ce ar fi trebuit să fie o amintire frumoasă, s-a transformat într-un coşmar pentru copilul de cinci ani. Băieţelul este pus în genunchi şi ameninţat de un străin costumat, chipurile, în moş Nicolae că va fi lovit cu o coadă de mătură.

Unchiul băiatului: „Ce s-a întâmplat? La noi aşa-i obiceiu şi traditia. S-a costumat fratele meu în mos şi o venit la copil. (Reporter: Şi de ce l-a speriat, de ce l-a lovit?) Cu ce să-l loveasca? Da ăla o fost lovit? (Reporter: Copilul plângea, era speriat) Poate că un pic s-o fi speriat, da păi ce are?. Moşul trebuie să fie şi dur”.

Membrii familiei spun liniştiţi că a fost doar o glumă. Legea, însă, spune altceva.

Crina Sirb, purtător de cuvânt al IPJ Cluj: „Au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Femeia riscă închisoarea de la trei la şapte ani”.

Reporterii Digi24 au încercat să stea de vorbă cu mama copilului, însă femeia nu a dorit să comenteze ceea ce s-a întâmplat.

Copilul nu are urme pe corp care să indice acte de violenţă.

Reporter: Aţi fi auzit să îşi fi bătut vreodată copilaşul?

Vecină: Nu, niciodată. Şi are grijă de el, are răspundere, îl duce la o grădiniţă bună.

Teodor Sângeorzan, şef serviciu abuz la DGASPC Bistriţa: „Din primele discuţii pe care le-am avut cu familia, cu copilul în primul rând, cu membri ai comunităţii şi cu autorităţile locale a reieşit faptul că a fost o întâmplare singulară”.

Autorităţile continuă însă anchetă. Dacă vor afla că e nu e prima oară când copilul este umilit, chinuit şi speriat, ar putea lua chiar măsuri de protecţie.

Teodor Sângeorzan, şef serviciu abuz la DDGASPC Bistriţa: „Din filmuleţ se vede în mod clar că a fost o situaţie traumatizantă pentru copil şi de nedorit situaţii de genul ăsta. În urna evaluării psihologice se va stabili dacă copilul este profund marcat atât copilul, cât şi mama acestuia vor beneficia de consiliere psihologică”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri