Sari la conținut

Imaginile de la protestele din România care au făcut înconjurul lumii

Protestele din ultima perioadă au scos în stradă foarte mulţi fotografi şi vloggeri. Imaginile surprinse de ei au făcut înconjurul lumii prin intermediul reţelelor de socializare. 

Video-ul făcut de Alex Damian a avut peste 600.000 de vizualizări pe Facebook şi a fost distribuit de peste 20.000 de ori, de oameni din întreaga lume.

„Practic stăteam cu camera în mână şi mă uitam în piaţă şi nu îmi venea să cred ce văd. Din cauza asta îmi şi tremura mâna. E o filmare destul de mişcată”, spune Alex Damian, vlogger.

La fel de prezent la protestele din Capitală a fost şi fotograful Dan Mihai Bălănescu. El a surprins cea mai populară imagine de la proteste. A avut peste 35.000 de share-uri în mai puţin de 48 de ore.

 

(De ce ai vrut să fotografiezi protestele?) Iubesc Bucureştiul. Am tot promovat oraşul şi este o parte a istoriei lui. Face parte din istoria lui. Indiferent de ceea ce se întâmplă, sunt momente pe care vreau să le surprind. În primul rând pentru mine şi apoi pentru generaţiile viitoare”, spune Dan Mihai Bălănescu.