Imaș de 300.000 de euro. Cum s-a transformat în pășune un parc din județul Vaslui

Data publicării:
imasnegresti

Câteva găini şi raţe ocupă locul de joacă al copiiilor din Negreşti. Doar băncile scorojite mai amintesc destinaţia iniţală. Se văd însă cu greu, printre buruieni leagănele, rupte şi ruginite.

Am văzut vite, cai, oi. Din păcate. Sunt aduse şi lăsate libere să facă ce vor, unde vor”, spune un localnic.

Oamenii care vin aici îi numărăm pe degete. Firesc, pentru că priveliştea nu este chiar încântătoare. Parcul înconjurat de un lac s-a transformat într-un loc sălbatic.

Edilii au o explicaţie. Spun că au multe datorii, iar spaţiul de joacă nu este o prioritate.

Am preluat un mandat foarte prost, mă refer aici cu multe datorii şi nu ne-am permis să facem investiţii în acel parc care se află la periferia oraşului şi atunci am găsit necesar că trebuie să investim în alte locuri”, spune Radu Moroşani, viceprimarul oraşului Negreşti.

De partea cealaltă, fostul primar spune că nu a fost o investiţie inutilă. E drept, în oraş există încă două parcuri, dar niciunul nu se întinde pe un hectar, precum cel lăsat în paragină.

Parcul ăsta durează o veșnicie dacă este întreținut. Dacă nu este întreținut, durează nici o vară, cât poate să mănânce vitele din el iarbă. Și după aceea, nici vitele nu mai au ce mânca și nici oamenii nu mai au unde să se relaxeze”, a declarat Ioan Cozma, fostul primar al oraşului Negreşti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri