În Bucureşti se fură două mobile pe zi. Care sunt metodele şi zonele preferate de hoţi

Data publicării:
tetefon mobil furt

Bucureştiul este oraşul în care se fură cele mai multe telefoane mobile. În mijloacele de transport, în parcuri sau pe stradă, hoţii acţionează fără frică. Prin neglijenţa lor, oamenii parcă îi invită să le fure. Telefoanele sunt ţinute în locuri de unde cu uşurinţă pot fi sustrase sau smulse pur şi simplu. 

Hoţii, prin diferite mijloace, distrag atenţia victimelor şi subtilizează aceste bunuri. Sunt săvărşite şi infracţiuni cu violenţă, tâlhării. Autorii sunt recidivişti, consumatori de droguri. profită tot de neatenţie a victimelor. Autorii smulg aceste telefoane din mână”, a declarat un ofiér din cadrul Poliţiei Capitalei. 

Pe internet sunt postate sute de filmuleţe cu diverse moduri de operare. În Capitală, cele mai multe telefoane se fură în Piaţa Unirii, la Universitate, în zona Gării de Nord, în Piaţa Obor, sau în staţiile de metrou aglomerate. Hoţii nu ajung departe cu ele. În aceleaşi zone, sau pe şoseaua de centură a Bucureştiului, încearcă să găsească clienţi. De cele mai multe ori, în urma plângerilor, poliţiştii reuşesc să-i prindă pe infractori şi să recupereze prejudiciul. 

Dar puţini sunt cei care fac plângere. Cu diverse aplicaţii instalate pe telefoanele inteligente îşi blochează terminalele şi chiar le localizează. Chiar dacă îi alertează pe oamenii legii, nu le pot recupera. Respectivele aplicaţii nu sunt autorizate şi folosite de anchetatori.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri