În plină caniculă, fără ştranduri

Data publicării:
strand

Bazinul olimpic descoperit din Baia Mare a fost construit în 1975 și este astăzi proprietatea statului român. Când nu găzduia competiții interne și internaționale, baza sportivă era o oază de răcoare în lunile de vară.

Situat în centrul municipiului Baia Mare, bazinul olimpic descoperit "Gheorghe Demeca" este astăzi doar o ruină. Trist este faptul că, în cei peste 40 de ani de când a fost dat în folosință, Ministerul Tineretului și Sportului nu a alocat niciodată fondurile necesare pentru reparații capitale.

„În toată această perioadă au fost efectuate numai lucrări de reparații curente, întreținere și, în marea majoritate, cel puțin de 19 ani de când sunt eu director, aceste lucrări au fost efectuate din veniturile proprii ale Direcției,” spune Cornel Săvoiu, director DJTS Maramureș.

În ciuda demersurilor repetate, în ultimii 8 ani, Ministerul Tineretului nu a găsit niciodată bani de investiții astfel că, de patru ani încoace, pe poarta bazinului olimpic descoperit a fost pus lacătul.

„Penibil. Deci este o situație penibilă. Este inadmisibil ca un oraș ca Baia Mare să nu aibă cel puțin un bazin descoperit deschis pentru întreaga populație a orașului,” spune un localnic.

Poarta ştrandului municipal stă închisă cu lacăt de mai bine de 5 ani. Primăria a reuşit însă să transfere proprietatea în patrimoniul local şi vrea să investească într-un aqua parc.

Ne-am angajat că vom face reabilitări și investiții. Avem deja contractual cu firma de proiectare pentru derularea acestor documentații,” precizează Marinel Rob, primar interimar Baia Mare.

Lucrările de modernizare a complexului ar putea fi gata peste doi ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri