În țara Simonei Halep, multe terenuri de tenis au ajuns parcări sau maidane

Data publicării:
fost teren tenis

La Constanţa, oraşul finalistei de la Roland Garros, fostul teren de tenis al municipalităţii a fost tranformat în parcare.

Nepăsare există şi la Bucureşti. Fostul clubul de Tenis „Bucureşti”, unde s-au antrenat marii campioni Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, este acum un teren viran, plin de buruieni şi gunoaie. Anul trecut, Federaţia Română de Tenis avea planuri mari. Concesiona spaţiul pentru ca acolo să fie amenajate mai multe terenuri cu acces gratuit.

În Parcul Operei din Capitală, până în vara acestui an urmau să fie gata cel puţin 6 terenuri de tenis. O firmă a făcut mai multe defrişări în zonă, dar apoi lucrările au fost oprite.

Reprezentanţii Federaţiei de Tenis dau vina pe birocraţie pentru întârziere.

Deocamdată nu s-a scos la licitaţie, o să urmăm nişte paşi. Pentru federaţie este rău pentru că terenurile ar fi putut fi folosite deja de copii și juniori”, spune George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Primele patru terenuri de tenis ar trebui să fie inaugurate în luna septembrie a acestui an, după o investiţie de 1,5 milioane de euro.

Terenuri de tenis cu acces gratuit ar urma să fie construite şi în apropierea Arenei Naţionale. Până atunci, cei peste două milioane de locuitori din Bucureşti pot să joace tenis gratuit doar în două parcuri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri