În vizorul camerelor de supraveghere. Fură din magazine chiar lângă agenţii de pază

Data publicării:
furt magazin

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere a unui magazin dintr-un mare centru comercial din Timişoara arată cum o femeie nu rezistă tentaţiei, ia un parfum şi îl bagă direct în geantă, fără să mai plătească, apoi pleacă liniştită. Totul se întâmplă chiar lângă agentul de pază şi vânzătoare.

„Agentul de pază era atent la o discuţie cu colegă”, a spus Sonia Săvulescu, lucrător comercial.

Într-o altă zi, doi tineri reuşesc să fure un parfum chiar în timp ce vânzătoarea le prezenta mai multe arome. Atunci când fata se întoarce cu spatele la angajata magazinului, bărbatul ascunde în geacă o sticlă.

„Pot să fure produsul, să ia parfumul, să îl ascundă după haină şi să nu îţi dai seama pe moment, poate să te întrebe de anumite produse tocmai ca să îţi distragă atenţia”, a adăugat Sonia Săvulescu.

Chiar dacă au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere, poliţiştii nu au reuşit să îi găseacă pe hoţi.

Furtul din societatea comercială reprezintă o faptă de natură penală şi este pedepsită conform legii cu închisoare de la şase luni la zece ani. La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în cursul anului 2014, au fost înregistrate 451 de sesizări cu privire la furturi”, a declarat Ionuţ Bocancea purtător de cuvânt la IPJ Timiş.

În total, completează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, anul trecut au avut loc peste 800 de furturi, cu aproape 10% mai multe decât în 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri