Încă o amendă pentru hipermarketul Auchan, după ce au fost confiscate 500 de kilograme de mâncare stricată 

Data publicării:
bani - bancnote de 100 lei8 1

Astfel, după amenzile de la OPC şi de la Direcţia Sanitar-Veterinară, a venit rândul Inspecţiei Sanitare de Stat să îi sancţioneze pe administratorii magazinului. Amenda va fi de câteva mii de lei, şi va fi stabilită în zilele următoare.

Potrivit medicilor Inspecției Naționale de Stat este vorba despre o amendă între 3.000 și 6.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor igienico-sanitare. De asemenea, DSVP Constanța a prelevat zilele trecute mostre de pe suprafețele meselor de autoservire, dar și de pe mâinile angajaților. Toate aceste probe sunt în lucru, iar primele rezultate vor apărea marți după-amiază.

De asemenea, conducerea Auchan a precizat, într-un comunicat, că a declanșat o anchetă proprie pentru a afla ce s-a întâmplat exact și că a luat toate măsurile de prevenire impuse prin lege.

Aceasta este a treia amendă pe care o va primi hipermarketul pe lângă sistarea activității autoservirii.

18 oameni au ajuns la spital în ultimele zile, după ce au mâncat la restaurantul cu autoservire de la Auchan Maritimo din Constanţa. Aproape 500 de kilograme de alimente expirate gata preparate au fost găsite acolo de autorităţi. Localul a fost închis şi amendat.

Cele mai multe produse la restaurantul Auchan erau expirate, potrivit inspectorilor DSV. Ei au confiscat nu mai puțin de 300 de kilograme de alimente gata preparate și pregătite pentru a fi vândute clienților.

Și inspectorii ANPC au confiscat în urma controlului peste 140 de kilograme de alimente atât gata preparate, cât și materie primă. Amenda inspectorilor ANPC a fost de 30.000 de lei, iar cea a inspectorilor Direcției Sanitar-Vetrinare de 2.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri