Încă o zi de căutări fără rezultat în Făgăraş. Doi fraţi sunt dispăruţi de 6 zile

Data publicării:
elicopetr mai cautare munte

Căutările celor doi fraţi rătăciţi în munţii Făgăraş au s-au încheiat fără vreun rezultat, din nou. Un elicopter MAI ar fi trebuit să ducă echipele de salvatori pe creastă, dar din cauza plafonului gros de nori misiunea a fost abandonată. Salvamontiştii şi jandarmii nu renunţă, vor încerca şi mâine să ajungă în apropierea Vârfului Moldoveanu.

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Este pentru a doua zi consecutiv când cautările terestre sunt dublate de căutări din aer. Elicopterul Ministerului Afacerilor Interne a survolat zona munţilor Făgăraş, creasta şi zona vârfului Moldoveanu. Salvatorii speră în continuare să-i găsească pe cei doi fraţi, în viaţă.”

Elicopterul MAI a încercat să lase două echipaje de jandarmi şi salvamontişti în apropierea Vârfului Moldoveanu.

Romică Ramba, şef de post al Jandarmeriei Montane în Sâmbăta: „Problema este că stratul de zăpadă este destul de mare, vântul a bătut foarte tare în zilele de sâmbătă, duminică şi luni, formând troiene unde probabil ar putea fi turiştii respectivi şi noi foarte puţin probabil să-i putem vedea.”

Aproape trei ore au survolat salvatorii o zonă unde ar fi putut ajunge turiştii, dar nu au putut trece de plafonul de nori. Căutările au fost extinse şi pe versantul din Argeş.

Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş: „Noi continuăm să ne verificam zona, în măsura în care putem pentru că unii versanţi sunt încărcaţi cu zăpadă. Dacă s-a întâmplat ceva, s-a întâmplat pe versantul nordic pentru că acolo este mult mai abrupt. Sâmbătă a fost un viscol care apoi s-a terminat cu o ploaie torenţială cum nu prea am mai văzut.”

Nu este prima oară când cei doi fraţi din Harghita trec prin situaţii limită. Au fost prinşi de viscol şi în munţii Bucegi, după cum se vede dintr-un filmuleţ postat de unul dintre ei pe Facebook acum un an. Ei nu pleacă niciodată pe munte nepregătiţi, spun cei care îi cunosc.

Mara, colega lui Gabor Bodo: „Erau echipaţi foarte bine, aveau echipament foarte bun de iarnă, de la încălţăminte, colţari, pioleţi, ham, coardă, îmbrăcăminte foarte bună, sac de dormit care rezistă la temperaturi foarte scăzute, cort de calitate. Se cunoşteau foarte bine cu muntele şi tocmai de aceea mergeau amândoi.”

Ultimul semn din partea celor doi fraţi este de sâmbata. Atunci, ei şi-au sunat apropiaţii şi le-au spus ca vor face ascensiunea spre vârful Moldoveanu. Nimeni nu a mai reuşit să ia legătura cu ei, de atunci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri