Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Ministerul Educaţiei estimează că vor fi înscrişi 200.000 de copii

Data publicării:
02042013 clasa unu

Prima etapă de înscriere va avea loc în perioada 2 - 22 aprilie, direct la unitatea de învăţământ sau pe formularul online al acesteia. În această prima etapă fiecare copil va fi arondat unei şcoli sau grădiniţe din apropierea domiciliului. 

Până pe 7 aprilie, părinţii pot vizita clasele pregătitoare, pot discuta cu învăţătorii, iar până pe 12 aprilie se organizează întâlniri în grădiniţe, pentru informarea şi consilierea părinţilor.

În a doua etapă, între 8 şi 17 mai, pentru copiii care nu sunt înscrişi în nicio unitate de învăţământ părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, iar repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Listele finale vor fi afişate pe 24 mai. 

Anul trecut, la nivel naţional, peste 300.000 de elevi au fost înscrişi în clasa I şi în clasa pregătitoare. Tot anul trecut, foarte mulţi părinţi şi-au făcut viză de flotant pe adresa unor cunoscuţi care locuiau în centrul oraşului, pentru a-şi putea înscrie copiii la şcolile cu renume. Din acest motiv, inspectorii şcolari vor face controale la primăriile unde vor fi mai multe cereri de flotant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri