Începe sezonul petardelor vândute ilegal

Data publicării:
petarde confiscate

Sărbătorile se apropie, iar odată cu perioada cadourilor încep să apară şi petardele vândute ilegal la colţuri de stradă sau în pieţe. Deşi Poliţia a înmulţit controalele, dosarele penale par să nu-i sperie pe vânzători. Ei spun că ştiu orele în care oamenii legii fac verificări şi nu au cum să fie prinşi. Unii dintre ei şi-au mutat vânzările chiar în mediul online, pe reţelele de socializare.

Petarde şi artificii de toate felurile şi preţurile. Asta întâlneşti în complexul comercial Europa, din Bucureşti. Acolo au mers şi reporterii Digi24. Nici nu am coborât bine din maşină că am fost abordaţi de o persoană care voia să ne vândă petarde.

Fără frică, vânzătoarea ne povesteşte despre toate produsele pe care le are. Spune că nu e periculos şi că ştie când încep controalele poliţiştilor.

Reporter: Dar pe aici nu prea vin poliţiştii?.

Vânzătoare: Acum, la ora asta nu e nimeni. Stai să vezi ce o să fie după Crăciun încolo. Mai bine că ai venit acum. O să fie prea multă Poliţie şi nu o să mai poată să scoată nimeni. Uite, ieri de exemplu, nu s-a putut să se scoată deloc.

La final, ne invită să revenim cu mai mulţi clienţi. În schimb, primim o recompensă.

Petardele pot fi cumpărate şi prin intermediul reţelelor de socializare. Cei care vând artificii online pun la dispoziţie o listă lungă de produse. Torţe, fumigene şi baterii de artificii, care pot fi comandate doar prin câteva click-uri.

Poliţiştii fac controale în fiecare zi. În Bucureşti, de exemplu, într-o singură acţiune, au fost confiscate 60 de kilograme de petarde.

Acțiunile sunt continue. Chiar și acum, în acest moment în care vorbim, au loc asemenea acțiuni”, spune Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

Polițistii au confiscat produse pirotehnice în valoare de peste 200.000 de lei si au constatat 130 de infracțiuni de încălcare a regimului materialelor explozive”, spune Monica Dajbog, purtator de cuvant MAI.

Cei care vând petarde şi artificii interzise riscă până la un an de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri