Sari la conținut

Incident în timpul orelor. Tencuială din tavan, căzută în capul profesoarei

Peste 300 de elevi care învață în clasele I-VIII la Școala generală nr. 6 din municipiul Deva au fost mutați, miercuri, într-un alt spațiu de învățământ, după ce o bucată de tencuială din tavanul unei săli de clasă s-a desprins și a căzut la pământ în timpul unei ore de curs.

Scoala Hunedoara2

Sursă foto: Glasul Hunedoarei

„A fost un incident care a avut loc în timpul unei ore de Limba română. O bucată din tencuială, cu un diametru de circa un metru și jumătate, s-a desprins din tavan și a căzut în partea din față a clasei, aproape de tablă”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Cristina Bauman.

Presa locală relatează, însă, că bucata de tencuială a căzut în capul profesoarei, care a fost rănită în jurul capului, dar se află în afara oricărui pericol. „Nu pot să spun că există pericolul să pice. Sunt zone cu probleme, dar pentru a evita pe viitor să se mai întâmple așa ceva, le reparăm pe toate. Refacem zona afectată și toate zonele care sunt cu crăpături și cu probleme la tavan din școală”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Deva, Ciprian Răchită, pentru Glasul Hunedoarei.

Scoala Hunedoara3

Sursă foto: Glasul Hunedoarei

Școala generală nr. 6 face parte din Colegiul Tehnic „Dragomir Hurmuzescu”, unitatea școlară dispunând de patru spații destinate procesului de învățământ. De aceea, conducerea școlii a decis ca elevii care studiau la școala generală să fie mutați într-un alt spațiu, unde vor învăța pe două schimburi în cursul acestei săptămâni.

În paralel, va fi pregătit un alt spațiu al școlii, unde elevii se vor muta de săptămâna viitoare, ceea ce va permite ca orele de curs să revină la un singur schimb.

„Cursurile au fost reorganizate, iar părinții au fost informați despre soluția găsită. Elevii vor învăța pe două schimburi până la sfârșitul săptămânii. Începând de săptămâna viitoare, elevii vor face cursuri într-un alt spațiu, ceea ce va permite revenirea la un program normal”, a explicat Cristina Bauman.

Primăria Deva a trimis la fața locului o echipă de specialiști care a verificat starea sălilor de clasă, stabilindu-se ca toate spațiile în care sunt crăpături să fie reparate în cel mai scurt timp.

Presa locală precizează, însă, că polițiștii ar fi deschis și un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.