Indicatoare fără rost, desființate după un material Digi24. Primăria refuză să spună cât au costat și ce firmă le-a montat

Data actualizării: Data publicării:
indicatoare

Indicatoarele de circulaţie montate fără rost pe străduţele din sectorul 6 al Capitalei au fost desfiinţate. Asta, după ce jurnaliştii Digi24 au realizat săptămâna trecută un material despre trecerile de pietoni care duceau către... nicăieri! Deşi în aceste zone oamenii mergeau pe stradă pentru că nu există trotuare, autorităţile s-au gândit că e nevoie de treceri de pietoni, unele amenajate chiar şi în parcările de reşedinţă.

Străduţele din sectorul 6 erau pline de astfel de treceri de pietoni, amenajate recent, după cum apare scris pe spatele indicatoarelor. Mai mult decât atât, şoferii s-au trezit cu astfel de semne de circulaţie chiar printre maşini.

Alexandra Georgescu, jurnalist Digi24: Indicatoarele au fost montate chiar lângă parcările de reşedinţă. Pietonii sunt oricum nevoiţi să meargă pe stradă pentru că nu există trotuare şi atunci rămâne întrebarea: cui folosesc aceste treceri de pietoni?

La o săptămână după ce jurnaliştii Digi24 au cerut explicaţii de la Primăria Sectorului 6, ca prin magie, lucrurile s-au schimbat.

Alexandra Georgescu, jurnalist Digi24: Săptămâna trecută în Sectorul 6 erau amplasate indicatoare de treceri de pietoni. După ce Digi24 a difuzat un material despre amplasarea cel puţin ciudată a acestora, indicatoarele au dispărut.

Explicaţiile pe care le-au găsit bucureştenii din zonă?

Bărbat: Bine că nu le-au pus pe Dunăre trecerile, ştiţi? Dacă s-au făcut atâtea şosele, atâtea autostrăzi, atâtea şcoli, atâtea spitale şi au mai rămas un rest de bani acolo era normal, hai domne să facem şi aici astea.

Bărbat: Primăria face tot felul de lucruri care nu sunt necesare, în schimb uită să facă ceea ce este necesar, este evident. Uitaţi-vă la carosabil, uitaţi-vă la alei, la arbori netoaletaţi.

Bărbat: Au mai greşit proiectanţii, se mai întâmplă. Nu au fost la faţa locului, au făcut-o din birou şi cu Google, asta este.

Am făcut o nouă solicitare către primăria de sector pentru a afla cât au costat aceste indicatoare şi care este firma care le-a montat. De asemenea, am vrut să ştim ce s-a întâmplat cu banii cheltuiţi pe semnele de circulaţie care acum au fost dispărut. Până în acest moment însă, nu am primit răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri