Indicatoare rutiere, distruse de hoţii de fier vechi

Data publicării:
indicator

Hoţii au smuls toate semnele rutiere pe o distanţă de un kilometru al drumului naţional care face legătura între Gorj şi Mehedinţi. Zona este extrem de periculoasă pentru şoferi, mai ales că indicatoarele avertizau că urmează curbe periculoase.

De fapt, hoţii au luat numai ţevile care susţin semnele de circulaţie. Indicatoarele în sine, pentru că sunt din tablă şi le consideră nefolositoare, au fost aruncate în pădure. Fără indicatoare, drumul se poate transforma în capcană de moarte. Cei care trec prin zonă spun că e periculos.

Poliţiştii au găsit o parte din semnele de circulaţie în curtea unor localnici din zonă. Oamenii au recunoscut că le-au smuls din pământ pentru că aveau nevoie de araci pentru viţa de vie. Acest lucru le-a adus dosare penale şi posibile pedepse cu închisoarea, chiar şi de zece ani.

Până atunci, Compania de Drumuri Naţionale trebuie să cumpere alte indicatoare rutiere. O cheltuială mare, pentru că un semn costă 300 de lei.

La sfârşitul anului trecut, peste 20 de semne de circulaţie au fost furate de pe Defileul Jiului şi Transalpina.

„Sunt inconştienţi. Nu realizează că, distrugând semnalizarea rutieră, participanţii la trafic pot oricând să producă un accident”, a afirmat Ion Tudor, directorul secţiei de drumuri naţionale Gorj.

„Prejudiciul moral, ceea ce s-ar putea întâmpla, este mult mai grav decât valoarea care este produsă prin aceste furturi”, a mai spus Ion Tudor.

Secţia de drumuri din Gorj cheltuieşte anual 10.000 de lei doar pentru înlocuirea semnelor de circulaţie furate.

Consecinţele sunt grave. Anul trecut, cinci oameni din Brăila au ajuns la spital cu răni grave pentru că şoferul nu a observat o curbă periculoasă şi a intrat cu maşina într-un copac. Hoţii furaseră toate indicatoarele rutiere din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri