Însoţitorii răniţilor din Colectiv aflaţi în tratament în spitale vor primi bani şi după 1 ianuarie 2017

Data actualizării: Data publicării:
EXPLOZIE - MORTI - BUCURESTI - CLUBUL COLECTIVEXPLOZIE - MORTI -
Explozia provocata de un foc de artificii a determinat moartea a cel putin 25 de oameni si ranirea a mai multor zeci de persoane in clubul Colectiv, vineri, 30 octombrie 2015, Bucuresti.

Însoţitorii răniţilor din Clubul Colectiv care urmează în continuare tratamente în spitale vor primi bani şi după 1 ianuarie 2017 pentru acoperirea costurilor suplimentare pentru tratamente. Aceştia urmează să primească echivalentul în lei a câte 2.000 euro lunar, în cazul tratamentului în străinătate, 100 de lei/zi în cazul tratamentului în ţară în altă localitate decât cea în care domiciliază sau are reşedinţa rănitul şi câte 30 lei/zi în cazul tratamentului în ţară în localitatea în care domiciliază sau are reşedinţa rănitul.

EXPLOZIE - MORTI - BUCURESTI - CLUBUL COLECTIVEXPLOZIE - MORTI -
FOTO: INQUAM Octav Ganea

Au fost luate câteva măsuri printr-o hotărîre de guvern pentru continuare sprijinului acordat persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv. Aşadar, persoanele grav afectate în urma incendiului din 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv care beneficiază de servicii medicale cu internare sau în ambulatoriu vor fi sprijinite financiar şi după 1 ianuarie 2017 pentru acoperirea costurilor suplimentare generate de urmarea tratamentelor”, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu, citat de News.ro.

Aceste ajutoare de urgenţă se acordă până la finalizarea perioadei de tratament, termenul limită fiind sfârşitul anului 2018, indiferent dacă tratamentul se efectuează în ţară sau străinătate.

”Este vorba despre alte tratamente decât cele susţinute în OUG 56 din 2015 privind plata tratamentului în străinătate, respectiv sprijin pentru însoţitorii victimelor acordat din bugetul Ministerului Muncii”, a arătat Iolu.

Acest ajutor acoperă costuri legate de cazarea şi transportul persoanelor însoţitoare şi vor fi acordate pe numele victimelor, dat fiind faptul că au fost ”situaţii complicate” din acest punct de vedere.

”Ajutoarele se acordă în felul umător: echivalentul în lei a câte 2.000 euro lunar, în cazul tratamentului în străinătate, câte 100 de lei/zi în cazul tratamentului în ţară în altă localitate decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau are reşedinţa rănitul, câte 30 lei/zi în cazul tratamentului în ţară în localitatea în a cărei rază teritorială domiciliază sau are reşedinţa rănitul”, a arătat lolu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri